Ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρίτσικα μίλησε στην εκπομπή «Action τώρα». Μετέφερε την τελευταία συνομιλία που είχε με τον γιο του στην οποία τον είχε συμβουλεύσει να προσέχει για τον Ερντογάν. «Μου είπε “εμένα δεν με ενδιαφέρει κι αν πεθάνω”. Πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοί του το ίδιο» ανέφερε ο Κώστας Τουρούτσικας.

«Έχουν γαλουχηθεί έτσι στη Μοίρα. Έχουν πολύ καλή εκπαίδευση. Δουλεύουν ο ένας για τον άλλον. Εργάζονται και αισθάνονται μία σιγουριά. Αυτός ήταν σίγουρος για τα πάντα» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού αποκάλυψε ότι το Phantom είχε χαλάσει ξανά πριν από δύο-τρεις μήνες. «Στα 10 χρόνια πιλότος ήταν το πρώτο ανησυχητικό δείγμα για μένα»

Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε πιέσει τον γιο του να μην δηλώσει ως πρώτη επιλογή των Ικάρων. Εκείνος ήταν τόσο αποφασισμένος που του είχε απαντήσει: «Ή Ικάρων ή μπετατζής».

Ο άτυχος 29χρονος έχει ακόμα δύο αδέρφια. «Είναι σε σοκ» εξηγεί ο πατέρας. Ο ένας του γιος είναι μαζί του στο Φαρμακείο της οικογένειας και ο άλλος στην Αμερική καθώς έχει καταφέρει να έρθει.

«Το παράπονό μου είναι εμένα, ας πήγαινε 40 χρονών κι ας σκοτωνότανε μετά. Τουλάχιστον να ζούσε άλλα 10 χρόνια, να πετάξει, να το ευχαριστηθεί. Τώρα, μετά από 10 χρόνια μαρτυρίου -δύσκολη σχολή και έξω και μέσα με διάβασμα και ασκήσεις- τα τελευταία δύο χρόνια είχε ηρεμήσει» λέει ο Κώστας Τουρούτσικας.

Κλείνοντας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ