Σπαρακτικές είναι οι εικόνες από την κηδεία του 29χρονου υποσμηναγού στο Πικέρνι Αρκαδίας. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που ράγισαν καρδιές με όσα είπαν στους επικήδειους αλλά και τον θρήνο τους πάνω από το μνήμα του παιδιού τους. Τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα αποχαιρέτησαν μαζί με τους οικείους και απλοί πολίτες.

«Και τη σημαία αγόρι μου σου έβαλαν πάνω. Είσαι πλήρης τώρα. Δεν σε έκοβαν στην Καλαμάτα που μου έλεγες “πατέρα φοβάμαι μην με κόψουν”; Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια» είπε ο Κώστας Τουρούτσικας θρηνώντας για τον γιο του.

Τα social media πλημύρισαν από μηνύματα συμπαράστασης για την οικογένεια και λόγια εκτίμησης για τον άτυχο πιλότο. «Αθάνατος» σημειώνουν τα περισσότερα από αυτά.

Τα μηνύματα συμπαράστασης για τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα

«Δύο μαθητές όλοι κι όλοι στο Διαφάνι της ακριτικής Καρπάθου, τίμησαν τους πεσόντες στα Ίμια και τους Τσιτλακίδη-Τουρούτσικα, ρίχνοντας στεφάνι στη θάλασσα και ψάλλοντας δυνατά, τον Εθνικό μας Ύμνο. Μπράβο στα λεβεντάκια και τη δασκάλα τους! Υπάρχει ελπίδα» σημειώνει ένας χρήστης στο Twitter.

«Αυτή είναι μια πολύ δυνατή εικόνα: Η πολιτειακή ηγεσία ενωμένη στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Μπράβο σε Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη & Τσίπρα που πήγαν (ασχέτα από το κίνητρο του καθενός)» σχολίασε άλλος χρήστης της πλατφόρμας με αφορμή την παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Ήρωα» τον αποκάλεσε ο Γρηγόρης Γκουντάρας ανεβάζοντας ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την στιγμή της εξοδίου ακολουθίας.

Άλλος χρήστης του Twitter αναφέρει: «Τέτοιες μάνες δεν μπορεί παρά να βγάζουν γιους ήρωες. Απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στην Κυρία Τουρούτσικα, τη Μάνα του Μάριου Μιχαήλ που είμαι σίγουρος ότι ησυχάζει κάτω από τα φτερά του Αρχάγγελου που φέρει το όνομά του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ