Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα κατά τη συντριβή του F-4 Fantom που κατέπεσε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή της Ανδραβίδας την ώρα που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική άσκηση.

Για τη σχέση της με τον υποσμηναγό μίλησε η σύντροφός του Ζωή περιγράφοντας πόσο στοργικός ήταν στη σχέση τους.

«Ό, τι και να πω είναι λίγο. Ήταν το στήριγμά μου, ήταν φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται. Η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια. Πάντα με υποστήριζε σα σύντροφος για να πάω ένα βήμα πιο κάτω τονίζοντας μόνο να προτερήματά μου. Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός. Αν είχα αντίθετη γνώμη πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο να μου περάσει το μήνυμα που ήθελε. Δεν έβλεπε τον κάθε ένα σαν μονάδα, μας έβλεπε μαζί και να σχεδιάζουμε πράγματα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών. Εγώ είμαι φαρμακοποιός, δούλευα σε ένα φαρμακείο και ο άντρας της συναδέλφου ήταν στην Ανδραβίδα συνάδελφος του Μάριου. Ο Μάριος δεν μιλούσε συχνά για τη δουλειά του, δεν τον ενδιέφερε να προβληθεί, ήταν πιο αποστασιοποιημένος.

Τον θυμάμαι που ερχόταν στο σπίτι και με έλεγε “κοριτσάκι μου”, που κοιμόμασταν μαζί το βράδυ, με καθησύχαζε για όλα, μου έλεγε ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι κακό. Σε όλες τις δυσκολίες ήταν εκεί. Είχε συναίσθηση του κινδύνου. Βγήκε συνειδητοποιημένος από τη σχολή. Δεν ήθελε όμως να το εκφράζει και να μας τρομάζει εμάς τους δικούς του. Μας καθησύχαζε “εγώ δεν θα πάθω κάτι, είμαι δυνατός”. Κάθε πρωί με ξυπνούσε, με χάιδευε, με φιλούσε ακόμα και αν έφευγε στις έξι η ώρα το πρωί. Είχε συνειδητοποιήσει τι πάει να κάνει κάθε μέρα», είπε η σύντροφος του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ