Οι γονείς του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα που κήδεψαν χθες Πέμπτη τον γιο τους μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράσταση του και συλλυπήθηκαν τους γονείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη που κηδεύτηκε σήμερα στο χωριό Γρανίτης στο Νευροκόπι στη Δράμα.

Καταβεβλημένη η μητέρα του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής πως με τη μητέρα του Στάθη θα τις ενώνει ο ίδιος πόνος. «Βγαίνω για να πω τα συλλυπητήρια στους γονείς του Στάθη. Το ανέφερα και χθες στην εκκλησία. Η σκέψη μου αυτή τη στιγμή είναι πιο πολύ στη μητέρα του που σαν μάνες ξέρουμε τι έχουμε περάσει και τι περνάμε. Θα μας ενώνει ο ίδιος πόνος. Γιατί τα παιδιά μας τις τελευταίες ώρες της ζωής τους τις πέρασαν μαζί. Θα πω “καλό Παράδεισο” παλικάρια μου, παιδιά μου. Γιατί όλους τους πιλότους τους θεωρώ παιδιά μου. Θα είστε πάντα αθάνατοι. Κάποια στιγμή θα επικοινωνήσω και με τη μητέρα του Στάθη να τα πούμε και κατ’ ιδίαν.

Ευχαριστώ το ελληνικό κράτος. Μας φέρθηκε άψογα, με τον καλύτερο τρόπο. Και τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου είπε ότι κάποια στιγμή θα διοργανώσει μια εκδήλωση για όλες τις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, τους πιλότους για την πατρίδα», ανέφερε.

«Ήθελε να πεθάνει για την πατρίδα. Θεωρώ όμως θα του άρεσε καλύτερα να πέθαινε στον αέρα πολεμώντας, όχι κατ΄ αυτό τον τρόπο. Να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς του Στάθη. Ο πόνος είναι ίδιος για όλους τους πατεράδες και τις μανάδες είτε ο γιος τους είναι πιλότος ή όχι όταν χάνει ένα παιδί.

Μόνο η αγάπη του κόσμου μετριάζει κάπως την οδύνη. Στο νεκροταφείο θα αργήσω πολύ να πάω. Αρκεί και μόνο η σκέψη του κόσμου που σκέφτηκε ένα ξένο παιδί. Εγώ δεν ξέρω αν θα ήμουν άξιος θα το κάνω. Περήφανος νιώθω για όλα τα παιδιά της πολεμικής αεροπορίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ