Από τους πιο λαοφιλείς κωμικούς του ελληνικού σινεμά, εκτός από ένας υπέροχος και βαθιά ευγενής άνθρωπος ήταν κι ένας υπέροχος πατέρας. Τον Αύγουστο του 1963 στη Θεσσαλονίκη, Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γνώρισε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Αυστριακή καλλονή χορεύτρια Χίλντεργκαρντ Βίτσερ και μέσα σε δύο μήνες αποφάσισε να την παντρευτεί. Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους ήρθε στη ζωή τους η μικρή Ευίτα.

Με την κόρη του Χίλντα.

Η πρώτη κόρη συμπλήρωσε την ευτυχία του ζευγαριού κι ο Ντίνος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας. Αγαπούσε πολύ τα κορίτσια κι όταν η Χίλντα τού χάρισε την πρώτη του κόρη, ήταν πολύ ευτυχισμένος. Την ημέρα της γέννησής της στο μαιευτήριο έκλαιγε από χαρά. Έβλεπε μπροστά του με σάρκα και οστά τη «συνέχειά» του. Τότε λοιπόν άπλωσε το χέρι προς τη νεογέννητη κόρη του και της είπε: «Λοιπόν, μικρή μου δεσποινίς, να συστηθούμε. Εγώ είμαι ο αξιότιμος μπαμπάς σου. Καλώς ήρθες στον κόσμο μας. Από μια άποψη, δεν θα μετανιώσεις γιατί θα έχεις εμένα για μπαμπά, που θα σε λατρεύω. Εσύ, όμως, γιατί δεν με κοιτάς;». Και γυρίζοντας στον γιατρό ρώτησε: «Γιατρέ, το παιδί μου μήπως κληρονόμησε τη μυωπία μου; Της μιλάω και κοιτάζει αλλού. Δεν λες να έρθει ένας οφθαλμίατρος για να την εξετάσει;». Ο πρώτος φόβος του Ντίνου, λοιπόν, ήταν μήπως οι κόρες του κληρονόμουσαν τη μυωπία του. Οκτώ χρόνια μετά τη γέννηση της Ευίτας, την ευτυχία τους ήρθε να συμπληρώσει η δεύτερη κόρη της οικογένειας Ηλιόπουλου, η μικρή Χίλντεγκαρντ (Χίλντα), που έμελλε να κληρονομήσει το ταλέντο και την αγά πη του πατέρα της για το θέατρο και έγινε μια επιτυχημένη ηθοποιός.

Στο καμαρίνι του με την Ευίτα.

Η Ευίτα ακολούθησε τον δρόμο της μητέρας της και έγινε μια πολύ καλή χορεύτρια. Η πρώτη εμφάνιση της μικρής Ευίτας πραγματοποιήθηκε (μηνών ακόμη) στην ταινία «Οι κυρίες της αυλής». Εκείνο, λοιπόν, το πανέμορφο μωρό του «τρελού ζωγράφου» στην ταινία ήταν η κόρη του Ντίνου, που έκανε το ντεμπούτο της δίπλα στον διάσημο πατέρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ