Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε και ένας επιτυχημένος ζωγράφος. Έργα του έχουν εκτεθεί σε μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Κατά τα διαλείμματα των παραστάσεών του συχνά έδινε μαθήματα στον Ντίνο Ηλιόπουλο, με τον οποίο για αρκετά χρόνια υπήρξαν συνθιασάρχες, και όταν ο Ντίνος ζωγράφιζε στο καμαρίνι του, εκείνος τον επέβλεπε και τον διόρθωνε.

Γέλια και πειράγματα από τον Κώστα Χατζηχρήστο στον Μίμη Φωτόπουλο με αφορμή το καλσόν που φορά για τις ανάγκες του ρόλου του.

Ωστόσο, το αγαπημένο του χόμπι ήταν η φωτογραφία. Ο Μίμης Φωτόπουλος είχε μια φωτογραφική μηχανή και παντού φωτογράφιζε τα πάντα. Ιδιαίτερη προτίμηση όμως είχε στα πορτρέτα, ιδίως συναδέλφων του. Του άρεσε να τους φωτογραφίζει στα καμαρίνια με το φως από τα λαμπιόνια και καλλιτεχνικές φωτοσκιάσεις. Μάλιστα, πήγαινε μόνος του σε εργαστήριο φίλου του, τις εμφάνιζε και τους τις χάριζε.

Η Ρίκα Διαλυνά ήταν ένα από τα αγαπημένα του μοντέλα. Τον καιρό που συνεργάζονταν στο θέατρο δεν έχανε ευκαιρία να τη φωτογραφίζει όταν εκείνη ετοιμαζόταν μπροστά στον καθρέφτη του καμαρινιού της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ