Όταν ο Ντίνος Ηλιόπουλος έγινε πατέρας, δεν ήθελε με τίποτα να αποχωρίζεται τις αγαπημένες κόρες του Εβίτα και Χίλντα, ακόμη κι όταν βρισκόταν στο θέατρο. Έτσι, πολύ συχνά ο Ντίνος Ηλιόπουλος τις έπαιρνε στο καμαρίνι του και στα διαλείμματα τις διάβαζε για τα μαθήματα του σχολείου τους ή τις έβαζε να ζωγραφίζουν, μια και εκείνος αγαπούσε πολύ τη ζωγραφική. Ευτυχισμένες και αξέχαστες στιγμές που ακόμη και σήμερα οι κόρες του θυμούνται με νοσταλγία και συγκίνηση.

Ιστορική και η φωτογραφία του Ηλιόπουλου με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο, όταν είχε πάει να παρακολουθήσει την παράστασή του «Το έκτο πάτωμα», που είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Οι κυρίες της αυλής». Ο Ντίνος παίζοντας τον ρόλο του ζωγράφου και θέλοντας να πειράξει τον βασιλιά όταν πήγε στα καμαρίνια για να τον συγχαρεί, τον πλησίασε και με τον γνωστό του κωμικό τρόπο τού ζήτησε τσιγάρο λέγοντας: «Βάζω τη φωτιά, βάζετε το τσιγαράκι;». Το στιγμιότυπο έγινε «viral» –όπως θα λέγαμε σήμερα– σε όλα τα έντυπα της εποχής.

Ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος ανάβει το τσιγάρο του Ντίνου Ηλιόπουλου στην πρεμιέρα της παράστασης Το έκτο πάτωμα (1966).

Φωτογραφίες: Αρχείο Μάκη Δελαπόρτα

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ