Ο Άντριου Λάμπρου είναι ένας τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Σίδνεϊ. Είναι Αυστραλός με ελληνοκυπριακές ρίζες.

Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο, έχει συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ακόλουθους. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα του είναι στο TikTok, όπου έχει πάνω από 712 χιλιάδες ακόλουθους , ενώ το Instagram του μετράει περίπου μισό εκατομμύριο ακολούθους.

Έχει επίσης συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ροές στο Spotify, από τις τρεις single κυκλοφορίες του, μόνο φέτος.

Πώς ξεκίνησε η σχέση του με τη μουσική;

Σε ηλικία μόλις πέντε ετών έμαθε να παίζει πιάνο στο μουσικό σχολείο AMS. Συμμετείχε συνεχώς σε φωνητικούς διαγωνισμούς όπου και μεγάλωνε το πάθος του για το τραγούδι.

Όταν ήταν πέντε ετών επίσης κέρδισε το φωνητικό AMS Eisteddfod τραγουδώντας το «Doh A Deer». Συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής στη σχολή τραγουδιού LaVoce με τη βοήθεια του προπονητή φωνητικού του Marc Villagra.

Οι γονείς του θα τον βοηθούσαν να μοιράζεται βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέβαζε νέα βίντεο κάθε εβδομάδα μέχρι που ξαφνικά συγκέντρωσε πάνω από 2000 ακόλουθους σε μια νύχτα.

Μια ανάρτηση 15 δευτερολέπτων στο Instagram όπου έκανε cover  το «Stay With Me» του Σαμ Σμιθ κατέληξε να κοινοποιηθεί σε ένα μουσικό site στην Ισπανία. Αυτό ενέπνευσε τον νεαρό τραγουδιστή να συνεχίσει να μοιράζεται τις διασκευές του και να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές του.

Η συμμετοχή στο XFactor της Αυστραλίας

Σε ηλικία 17 ετών πέρασε από οντισιόν για το «X Factor Australia» το 2015 όπου τραγούδησε μια διασκευή του «Chains» του Νικ Τζόνας. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Ντάνι Μινόνγκ, Τζέιμς Μπλαντ, Κρις Άιζακ και ο πρώτος εκπρόσωπος της Eurovision της Αυστραλίας, Γκάι Σεμπάστιαν.

Ο Άντριου τα «έσπασε» στην οντισιόν του και έγινε ένας από τους 20 επιτυχημένους τραγουδιστές που μπήκαν στην κατηγορία «Boys». Το επόμενο στάδιο ήταν οι σούπερ επισκέψεις στο σπίτι όπου ο Άντριου έπρεπε να πετάξει στο Λονδίνο με τον Κρις Άιζακ ως μέντορά του. Είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει ένα τραγούδι στον Κρις και τους guest μέντορες Σάιμον Κάουελ και Ρίτα Όρα. Δυστυχώς αποκλείστηκε κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου.

Οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες και η ονειρική συνεργασία

Σε συνέντευξη που έδωσε μερικούς μήνες πριν από τη Eurovision αποκάλυψε πως οι καλλιτέχνες που θαυμάζει είναι πολλοί, αλλά αυτοί που τον έχουν επηρεάσει και εμπνεύσει περισσότερο είναι ο Μπρούνο Μαρς, ο The Weeknd, και ο Μάικλ Τζάκσον.

Ονειρική συνεργασία φυσικά μόνο μία θα μπορούσε να είναι, και αυτή δεν είναι άλλη από την Ελένη Φουρέιρα.

Ο 24χρονος έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρία σινγκλ.

Η συμμετοχή του στο τελικό Eurovision της Αυστραλίας

Το 2022 ήταν ένας από τους καλλιτέχνες στο Australia Decides, τον εθνικό τελικό όπου αποφασίζεται ποια υποψηφιότητα θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη Eurovision.

Ο ίδιος ήταν ένας από τους συνθέτες της πρότασής του «Electrify» μαζί με τους Τζόζεφ Ντε Λα Χόιντ, Νικ Ντε Λα Χόιντ και Τιμ Ντε Λα Χόιντ. Κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση, με τον Σέλντον Ράιλι να είναι ο εκλεκτός εκπρόσωπος με το «Not the same».

Ο πιο σέξι εκπρόσωπος Eurovision

Ο 24χρονος Άντριου πάντως φέτος διεκδικεί εκτός από τη νίκη στη Eurovision (ή έστω μια καλή θέση) και τον τίτλο του πιο σέξι εκπρόσωπου παρέα με τον εκπρόσωπο της Ιταλίας, Μάρκο Μενγκόνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ