Τη φρίκη του πολέμου έζησε ο φετινός εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision, Άντριου Λάμπρου. Ο νεαρός καλλιτέχνης βρέθηκε στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ για μια εμφάνιση μαζί με άλλλους εκπροσώπους της Eurovision και λίθο πριν αναχωρήσει άκουσε τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν.

«Όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, στις 5 Οκτωβρίου πήγα στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ για ένα σόου. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά στο Ισραήλ. Όλοι με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες, οι θαυμαστές μου μίλησαν στο δρόμο και ήμουν με στήριξαν και μου έδειξαν την αγάπη τους όταν εμφανίστηκα Live. Η ομάδα του @ogae_israel ήταν καταπληκτική και με έκανε να νιώσω σαν στο σπίτι μου!

Την επόμενη μέρα είχα τη χαρά να βρίσκομαι στο στούντιο με μερικούς απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους και είχα μια από τις πιο όμορφες ηχογραφήσεις! Είχα προγραμματιστεί να είμαι στο Ισραήλ μόνο για 2 ημέρες.

Την τελευταία μέρα στις 6 το πρωί άρχισαν οι σειρήνες του πολέμου. Δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε, όλο αυτό ήταν πολύ νέο για μένα. Φυσικά φοβήθηκα και ήμουν σε σοκ.

Με λίγα λόγια, ήμουν απίστευτα τυχερός που ήμουν σε μια από τις μοναδικές πτήσεις που δεν ακυρώθηκαν εκείνο το βράδυ. Το αεροδρόμιο ήταν τίποτα λιγότερο από χάος και οι άνθρωποι έτρεχαν σε αποθήκες κάθε φορά που ηχούσαν οι σειρήνες καθώς εκτοξεύονταν πύραυλοι με στόχο το αεροδρόμιο.

Ως μουσικός, είμαι απίστευτα ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια θέση όπου η μουσική με μεταφέρει σε όλο τον κόσμο και σε νέα μέρη, δουλεύοντας με ταλέντα από όλο τον κόσμο. Το να ζήσεις κάτι τέτοιο, όμως, από πρώτο χέρι ήταν πολύ τραυματικό και φοβάμαι για όσους πρέπει να ζήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Δεν έχω μπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που συνέβη αυτό, αλλά προσεύχομαι για ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο. Δεν με νοιάζει ποιος είσαι ή από πού είσαι, κανείς δεν αξίζει να ζει έτσι. Κανείς δεν πρέπει να ξυπνά με τον φόβο για το τι μπορεί να συμβεί στον εαυτό του ή στα αγαπημένα του πρόσωπα. Έζησα για λιγότερο από 24 ώρες αυτήν τυην κατάσταση και ένιωσα αβοήθητος.

Μετά από αυτή την εμπειρία, πέρασα μερικές μέρες στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας όπου είχα την ευκαιρία να σκεφτώ πόσο πολύτιμη είναι η ζωή.

Προσεύχομαι ότι μια μέρα, κάθε άτομο από κάθε μέρος του κόσμου μπορεί να ζήσει ειρηνικά. Η ειρήνη ΠΡΕΠΕΙ να είναι πάντα ο στόχος, όχι οι χαμένες ζωές.

Στέλνω την αγάπη μου σε όλους όσους το έχουν ανάγκη και ευχαριστώ όλους τους followers μου για τα μηνύματα, ενώ συνέβαινε αυτό». ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντριου Λάμπρου.

Διαβάστε επίσης:

Άντριου Λάμπρου: Βρισκόταν στο Ισραήλ όταν ξέσπασε ο πόλεμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ