Στα 89 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή το «παιδί του λαού». Ο θάνατός του Νίκου Ξανθόπουλου έχει σκορπίσει θλίψη στο πανελλήνιο. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» η δημοσιογράφος Ειρήνη Αρβανίτη έπειτα από συνομιλία που είχε με την κόρη του ηθοποιού, Μαρία μετέφερε τα λόγια της. «Έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή γεμάτη, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων», ήταν τα λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στην εκπομπή μίλησε ακόμα και ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας ο οποίος ανέφερε ότι κατόπιν συνομιλίας που είχε με την οικογένεια, η κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη ή την Τετάρτη.

«Θα πρέπει η οικογένεια και το Υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν μία μέρα για λαϊκό προσκύνημα. Ο Νίκος Ξανθόπουλος κλείνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο, όσο και στο τραγούδι», ανέφερε ακόμα ο δημοσιογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ