Η Ειρήνη Παπά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών. Με αφορμή την μεγάλη απώλεια η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» παρουσίασε ένα αφιέρωμα για την σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό με τη διεθνή καριέρα. Σε αυτό ξετυλίγεται και ο άγνωστος έρωτάς της με τον Μάρλον Μπράντο.

Ο Μάρλον Μπράντο στην πρεμιέρα της ταινίας του 1963 The Ugly American,.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν ο θυελλώδης και κρυφός έρωτάς της. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του, το 2004, στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Είχαν συναντηθεί το 1954 στη Ρώμη. Εκείνος ήταν 30 χρονών και εκείνη 28 χρονών.

«Δεν θέλαμε να τη μοιραστούμε αυτή τη σχέση με κανέναν», είχε εξομολογηθεί η Ειρήνη Παπά. «Τον αγαπούσα τον Μάρλον, τον νοιαζόμουν πραγματικά. Είχαμε μια ιστορία αγάπης. Εντάξει, ας την ονομάσουμε μια σχέση διαρκείας. Δεν αγάπησα έκτοτε άλλον άνδρα όπως αγάπησα τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος στη ζωή μου», συνέχισε.

«Ο άντρας που με ένοιαζε περισσότερο από όλους και εκτιμούσα περισσότερο από όλους».

Για την Ειρήνη Παπά μίλησε στην εκπομπή του Mega και ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς. «Δεν ήμασταν τόσο στενοί φίλοι αλλά είχαμε συνεργαστεί. Η μόνη φορά που συνεργάστηκα στο θέατρο στην Ελλάδα ήταν με την Ειρήνη και με τον Κώστα, στο Ηρώδειο», εξομολογήθηκε.

«Δεν μπορώ να συλλάβω τι έχει γίνει, πώς φύγανε μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι που παίξαμε το “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” που είχε σκηνοθετήσει ο Μιχάλης Κακογιάννης. Είμαι σε σοκ γιατί ήταν δύο που αγάπησα πάρα πολλοί παρόλο που δεν συναντηθήκαμε πολλές φορές μετά».

«Η Ειρήνη ήταν θεά και συμβόλιζε όλο το μεγαλείο και την ομορφιά του ελληνικού πνεύματος», ανέφερε για την Ειρήνη Παπά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ