Η Ολυμπία Κρασαγάκη θυμάται τις συναντήσεις της με την σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παπά που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Είχε καταφέρει μάλιστα να την φωτογραφίσει στην Αθήνα. Τις εικόνες αυτές μοιράστηκε τους διαδικτυακούς της φίλους περιγράφοντας το πώς την γνώρισε για πρώτη φορά από κοντά.

«Την Ειρήνη Παππά την είδα για πρώτη φορά στο σπίτι του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι το 1993», γράφει η Ολυμπία Κρασαγάκη. «Ήρθε απευθείας από τη Ρώμη, μαζί της είχε φέρει την ωραιότερη τούρτα κάστανο που έχω φάει ποτέ. Στην παρέα κυριαρχούσε το αγέρωχο βλέμμα της και το δυνατό της γέλιο. Την χάζευα με θαυμασμό από απόσταση. Ενδιάμεσα πήγαινα κρυφά στη κουζίνα προς το ψυγείο και έτρωγα λίγο από το ονειρεμένο γλυκό κάστανο», συνεχίζει.

«Χρόνια αργότερα στην Αθήνα την ξανά συνάντησα για να την φωτογραφίσω. Η αυστηρή, δυναμική της ματιά δεν είχε αλλάξει. Της είπα για την πρώτη μας συνάντηση στο Παρίσι, τον Βαγγέλη και την τούρτα κάστανο από τη Ρώμη…»

«Οι αναμνήσεις της γλύκαναν το αγέρωχο βλέμμα της. Βυθίστηκε σε μια καρέκλα στη μέση του τίποτα και χαμογέλασε» καταλήγει η καταξιωμένη φωτογράφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ