Ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ήταν ανιψιός της κορυφαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά από την πλευρά της μητέρας του, Ευαγγελίας Λελέκου – Μανθοπούλου. Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη αφορούσε στην απώλειά της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τι έλεγε ο Αίας Μανθόπουλος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη

«Έχασα τη θεία μου, αλλά νομίζω πως ήταν ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε όλη την Ελλάδα. Μόνο από τα σχόλια που διαβάζω στα social media, δεν έχω λόγια. Μόνο από αυτά που γράφουν οι άνθρωποι, καταλαβαίνω ότι πραγματικά την είχε αγαπήσει πάρα πολύ ο ελληνικός λαός για το ταλέντο, την ομορφιά και τις πολιτικές της θέσεις. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έλεγε ψέματα, ένας άγγελος επί γης. Τώρα πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους», είχε αναφέρει ο Αίας Μανθόπουλος.

Μεταξύ άλλων αναφερόταν και σε πρόσωπα που υποστήριζαν ότι η Ειρήνη Παπά ήταν μητέρα τους.

«Δυστυχώς, είχαμε και κάποια φαινόμενα σε έντυπα, ακόμα δεν τη σκέπασε το χώμα και κάποιοι παρουσιάζονται ως επίδοξοι γιοι και κόρες. Διάφορες κακόβουλες φαντασιώσεις. Ήταν μια ιστορία, για την οποία δεν με άφηναν ήσυχο κάποτε και τώρα το ανανέωσαν», έλεγε για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος την περιέγραφε ως «μια γυναίκα που έβγαινε από τα στερεότυπα, μια δωρική και σεβαστή μορφή που έφυγε από τα όρια της Ελλάδος. Ένας άνθρωπος που έφυγε και σε άλλες σφαίρες με το ταλέντο, τη δουλειά και τη διεθνή αναγνώριση που είχε».

Ο ίδιος την είχε ζήσει περισσότερο κατά την παιδική του ηλικία, αφού τα επόμενα χρόνια έλειπε συχνά σε ταξίδια. «Ήταν ένας άνθρωπος, τον οποίο τον έβλεπα πιο συχνά όταν ήμουν μικρός, παρά όταν μεγάλωσα. Πάντα έλειπε σε κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι ή είχε γύρισμα κάπου. Στην Τυνησία, στην έρημο με τον Άντονι Κουίν και το μεσημέρι μπορεί να τρώγαμε μαζί στο σπίτι», διηγούνταν στη συνέντευξη αυτή στο «Στούντιο 4».

Διαβάστε επίσης:

Μανούσος Μανουσάκης – Τι λέει στο okmag για τον θάνατο του ξαδέλφου του, Αίαντα Μανθόπουλου

Αίας Μανθόπουλος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ηθοποιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ