Ανήκει σε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας ωστόσο η ίδια κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις. Ο λόγος για την Ιωάννα Βαρδινογιάννη. Η κόρη του Νίκου Βαρδινογιάννη παρευρέθηκε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η ίδια μάλιστα είναι κουμπάρα με την Ειρήνη της Δανίας.

Θυμίζουμε πως η ταφή του έκπτωτου μονάρχη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Το τελευταίο «αντίο» απηύθυνε η οικογένειά του αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών, σε τελετή όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. 

Από τις ελληνικές παρουσίες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.  Στην κηδεία, επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο επιχειρηματίας Νικόλας Τσάκος με τη σύζυγό του, Σίλια Κριθαριώτη, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος,  ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και η Ευγενία Μανωλίδου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Ντάβλας μαζί με την πρώην υπουργό Φάνη Πάλλη Πετραλιά, την κόρη της Ντόρα, αλλά και την Ιωάννα Βαρδινογιάννη βρέθηκαν έξω από τον ιερό ναό της Αναστάσεως στο Τατόι.

Η Ιωάννα είναι μοναχοκόρη του Νίκου και της Μανουέλας Βαρδινογιάννη και αδερφή των Πύρρου, Δημοσθένη και Παύλου και είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.

Από αριστερά: Ιωάννα Βαρδινογιάννη, Ντόρα, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και Γιώργος Ντάβλας.

Η Ιωάννα Βαρδινογιάννη είχε παντρευτεί με τον γόνο Γαλλοϊσπανών αριστοκρατών Αντόνιο Φουρνιέ. Σήμερα ωστόσο έχουν χωρίσει. Η μοναχοκόρη τους, Ειρήνη είναι καλλιτεχνική και ανήσυχη φύση έχοντας δώσει στο παρελθόν live συναυλίες. Μάλιστα, ως παιδί-θαύμα έχει συμμετάσχει σε διαφημίσεις και βίντεο κλιπ στο παιδικό κανάλι Νickelodeon.

Να σημειώσουμε πως νονά της κόρης της Ιωάννας Βαρδινογιάννη είναι η Ειρήνη της Δανίας, αδελφή της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Από την πνευματική της μητέρα άλλωστε πήρε και το όνομα η μοναχοκόρη του ζεύγους Βαρδινογιάννη – Φουρνιέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ