Μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της πραγματοποίησε η Ιωάννα Βαρδινογιάννη.

Η κόρη του Νίκου Βαρδινογιάννη παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Θεοχαράκη, «Γλαυκή θάλασσα» στο επιβλητικό Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας που πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο Τάκης Μαυρωτάς, η Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Βασίλης Θεοχαράκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Μαρίνα Θεοχαράκη και ο Μίνως Μάτσας.

Η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο έργο του ζωγράφου και στην αξία της σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού. Εκτός από την Ιωάννα Βαρδινογιάννη, στους παρευρισκόμενους ήταν και ο μουσικοσυνθέτης Μίνως Μάτσας.

Η Ιωάννα Βαρδινογιάννη και η Ντένη Θεοχαράκη.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν επίσης η Ειρήνη Νταϊφά, η Ειρήνη Νικολοπούλου, η Λένα Αρώνη.

Η Μαργαρίτα Σφέτσα, η Ειρήνη Νικολοπούλου και η Φρόσω Κυδωνιάτη.
Η Ειρήνη Νταϊφά, ο Τάκης Μαυρωτάς και η Μαίρη Αρώνη.

Λίγα λόγια για την έκθεση

«Η πορεία του Θεοχαράκη στην τέχνη εκφράζει μια διαδρομή αυτογνωσίας, καταφέρνοντας με τα έργα του να δημιουργεί μια αυτόνομη πραγματικότητα που έχει άμεση εκλεκτική συγγένεια με αυτή την ίδια την οπτική αλήθεια. Ο ίδιος, κατεξοχήν τοπιογράφος, βαφτισμένος στις ελληνικές αισθήσεις, κατάφερε να εδραιώσει τη δική του εικαστική διάλεκτο. Πρόκειται για στέρεες τοπιογραφικές εικόνες με καθαρά και διαυγή χρώματα λαμπρότητας, αυστηρά μελετημένη δομή σύνθεσης και απλοποιήσεις που ανατρέπουν την καθιερωμένη προοπτική και ανακαλούν το αεικίνητο της θάλασσας μέσα στο Ασάλευτο και το Αιώνιο», αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης και Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κύριος Τάκης Μαυρωτάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ