Με τηλεοπτική κάλυψη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον και του διεθνούς Τύπου για τα όσα έγιναν από το πρωί στο λαϊκό προσκύνημα, στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη αλλά και κατά τη διάρκεια της ταφής στο Τατόι. Τι έκανε αίσθηση στα μέσα στου εξωτερικού; Η εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι» παρουσίασε μερικά από τα πρωτοσέλιδα που γράφτηκαν.

Η βρετανική Guardian έγραψε στον τίτλο της: «Η κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου του Β’, πραγματοποιείται στην Αθήνα». Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας τόνισε την προσέλευση του κόσμου στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το BBC μετέδωσε την είδηση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πριγκίπισσα Άννα ως μία από τους υψηλούς προσκεκλημένους της ημέρας. «Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος ο Β’, ετάφη σε ιδιωτική κηδεία» ήταν ο τίτλος του.

Η γερμανική Deutche Welle αναφέρεται ιδιαιτέρως και στην πολιτική αντιπαράθεση η οποία πυροδοτήθηκε και στο γεγονός ότι δεν ήταν «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κηδεία.

Στο κόσμημα που επέλεξε η Άννα Μαρία εστίασε το People. Πρόκειται για τον διαμαντένιο σταυρό που φορούσε και την ημέρα του γάμου της το 1964.

Τέλος, η ισπανική El Pais έκανε εκτενή αναφορά στην επανένωση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ