Στο θέατρο Βρετάνια και την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης 1/11 ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά. Μαζί με το ζευγάρι ήταν και η μηξτέρα του γνωστού ηθοποιού και πρωταγωνίστρια του «Σασμού», Μαρία Τζομπανάκη.

Το ζευγάρι που πριν από λίγους μήνες παντρεύτηκε στο Κορωπί με παραδοσιακό κρητικό γάμο και βάφτισε τον γιο του, Αχιλλέα είναι full in love και δεν το κρύβει. Οι δυο τους έκαναν χθες μια κοινή θεατρική έξοδο και επέλεξαν μάλιστα και ταιριαστή εμφάνιση.

Η Γεωργία Κρασσά επέλεξε ένα μαύρο denim παντελόνι συνδυασμένο με λευκό πουλόβερ και ο Ορφέας Αυγοστίδης μαύρο παντελόνι με λευκό πουκάμισο.

Το ζευγάρι μάλιστα είχε και ένα τρυφερό στιγμιότυπο μπροστά στους φωτογράφους.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Γεωργία Κρασσά σε ένα τρυφερό ενσταντανέ.

Στην παράσταση «Μάγισσες του Σάλεμ» του Άρθουρ Μίλερ πρωταγωνιστούν οι: Άκης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Μιχάλης Αεράκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μελίνα Βαμβακά και Κώστας Καππας.

Και φυσικά στο πλευρό του τηλεοπτικού παπά του «Σασμού» Μιχάλη Αεράκη βρέθηκαν η Μαρία Τζομπανάκη και ο Ορφέας Αυγουστίδης.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Η Δοκιμασία» ή «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων και του φανατισμού. Ο Μίλερ μέσα από το έργο του κατακρίνει την καταπάτηση πολιτικών ελευθεριών και εισάγει τον όρο «κυνήγι μαγισσών» στον 20ο αιώνα. Ο ίδιος εξηγεί: «Όταν η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη ο φόβος παίρνει υπόσταση. Οι άνθρωποι του Σάλεμ έβλεπαν τον εαυτό τους σαν κάτοχο μιας ανώτερης αλήθειας. Αν το φως αυτής της αλήθειας έσβηνε, πίστευαν πως θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. Όταν έχετε έναν ιδεολογικό κόσμο που θεωρεί τον εαυτό του τόσο αγνό, είναι φυσικό να τείνετε προς τα άκρα».

Ο Μίλερ ανέβασε το 1953 στο Μπρόντγουεϊ το έργο «The Crucible», κερδίζοντας βραβείο Tony. Στόχο είχε να καταγγείλει την αντικομμουνιστική υστερία που επικράτησε στις ΗΠΑ την εποχή του μακαρθισμού και οδήγησε στην φυσική και ηθική εξόντωση απλών πολιτών, ιδεολόγων και εκπροσώπων του πνευματικού κόσμου.

Το κείμενο αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία: στην δίκη των μαγισσών που έγινε στο χωριό Σάλεμ της Μασαχουσέτης το 1692. Πρόκειται ένα περιστατικό που οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση 20 κατοίκων με την κατηγορία της μαγείας. Ο κεντρικός ήρωας Τζον Πρόκτορ, με αφορμή ένα προσωπικό σφάλμα – μια συζυγική απιστία – καθίσταται ύποπτος σ’ έναν κόσμο δογματικών.

Φωτογραφίες: NDP – Έλλη Πουπουλίδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ