Την Τρίτη 23 Απριλίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε στο Μουσείο Μπενάκη/Πινακοθήκη Γκίκα της οδού Κριεζώτου τη νέα έκθεση με τον τίτλο «Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε».

Οι Γιώργης Μαγγίνης, Μάριος Στρόφαλης, Ρενάτα Δαλιανούδη, Ορέστης Τσακαλώτος, Λίνα Μενδώνη, Ερατώ Κουτσουδάκη και Γιώργος Γαμπρίτσος.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς και επιχειρεί μια παρέμβαση στη μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης Γκίκα με σκοπό να αναδείξει 11 συνθέτες μουσικής «ένοικους» της συλλογής του Μουσείου. Παράλληλα, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο, παρουσιάζεται μέρος του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου.

O Σταύρος Ξαρχάκος.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Ευγενία Μανωλίδου. Η μαέστρος και σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη έκανε μια ακόμη κομψή εμφάνιση.

Οι Λίνα Μενδώνη, Ευάγγελος Χρόνης και Ευγενία Μανωλίδου.

Αυτή τη φορά, η Ευγενία Μανωλίδου επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα με μεταλλική λεπτομέρεια στη μέση. Το ρούχο έχει την υπογραφή του οίκου Μοschino, αξίας 495 ευρώ περίπου. O ιταλικός οίκος είναι από τους πιο αγαπημένους της Ευγενίας Μανωλίδου. Η μουσικός επιλέγει συχνά φορέματα Μοschino.

Ο Ορέστης Τσακαλώτος με την Ευγενία Μανωλίδου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Qualco Group και του Qualco Foundation. Την έκθεση επιμελείται η αρχιτέκτων και μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη, με την επιστημονική συνδρομή του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής».

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Διαβάστε επίσης: Ευγενία Μανωλίδου: Η σπάνια οικογενειακή εμφάνιση μαζί με την καλλονή κόρη της Θεοδώρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ