Υλικά

  • 500g φακές χοντρές
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πράσα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. τοματοπολτός
  • 2 φύλλα δάφνη
  • λίγο ρίγανη
  • λίγο ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Πρώτα ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5’, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3’ μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ.
  • Ρίχνουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και αρκετό ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
  • Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 1-2’.
  • Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ