Υλικά
- 500g φακές χοντρές
- 2 κρεμμύδια
- 2 πράσα
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 καρότα
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. τοματοπολτός
- 2 φύλλα δάφνη
- λίγο ρίγανη
- λίγο ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Πρώτα ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5’, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3’ μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ.
- Ρίχνουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και αρκετό ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 1-2’.
- Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.