Υλικά
Για τη ζύμη:
- 200g στραγγιστό γιαούρτι
- 150g βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 180g εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 250g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250g αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για το στήσιμο:
- 50g σάλτσα BBQ
- 50g κέτσαπ
- 50g μουστάρδα
- 24 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 100g γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κρόκο
- 2 κ.τ.σ. γάλα
- 1 κ.τ.σ. σουσάμι
Για το ντιπ:
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.τ.γ. πάπρικα
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κι έπειτα ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για το στήσιμο
- Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη.
- Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνάκια.
- Σε κάθε τριτωνάκι απλώνουμε με ένα πινέλο σάλτσα BBQ, κέτσαπ και μουστάρδα.
- Προσθέτουμε ρίγανη και γραβιέρα.
- Προσθέτουμε ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια.
- Προσθέτουμε το σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά.
Για το ντιπ
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.