Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 200g στραγγιστό γιαούρτι
  • 150g βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 180g εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 250g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το στήσιμο:

  • 50g σάλτσα BBQ
  • 50g κέτσαπ
  • 50g μουστάρδα
  • 24 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100g γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.τ.σ. γάλα
  • 1 κ.τ.σ. σουσάμι

Για το ντιπ:

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.τ.γ. πάπρικα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κι έπειτα ζυμώνουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για το στήσιμο

  • Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνάκια.
  • Σε κάθε τριτωνάκι απλώνουμε με ένα πινέλο σάλτσα BBQ, κέτσαπ και μουστάρδα.
  • Προσθέτουμε ρίγανη και γραβιέρα.
  • Προσθέτουμε ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
  • Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια.
  • Προσθέτουμε το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά.

Για το ντιπ

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ