Υλικά
- 60ml ελαιόλαδο
- 400g μανιτάρια portobello
- 400g μανιτάρια πλευρώτους
- 800g λευκά μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 1 καρότο
- 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
- 125ml κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 10 κλ. θυμάρι
- 400g τομάτα κονκασέ
- 500ml ζωμό λαχανικών
- 300g κριθαράκι
- 4-5 φύλλα δυόσμου
- 300g γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
- Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε το καρότο, την τομάτα, το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε από πάνω και την τριμμένη γραβιέρα.