Υλικά

  • 60ml ελαιόλαδο
  • 400g μανιτάρια portobello
  • 400g μανιτάρια πλευρώτους
  • 800g λευκά μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 125ml κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 10 κλ. θυμάρι
  • 400g τομάτα κονκασέ
  • 500ml ζωμό λαχανικών
  • 300g κριθαράκι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 300g γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. 
  • Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε το καρότο, την τομάτα, το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε από πάνω και την τριμμένη γραβιέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ