Υλικά
- 500g έτοιμο φύλλο για πίτα
- 4 αβγά
- 200ml γιαούρτι
- 100ml λάδι
- 200ml νερό
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- σησάμι
- αλάτι
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
- Παίρνουμε το κάθε φύλλο, το «τσαλακώνουμε» όπως θα φτιάχναμε μια βεντάλια και τα αφήνουμε όλα μαζί στην άκρη.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε από κάτω 2-3 φύλλα απλωμένα κανονικά.
- Αρχίζουμε να βάζουμε μέσα τοποθετημένα κάθετα και ένα δίπλα στο άλλο τα φύλλα «βεντάλιες».
- Μόλις γεμίσουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.
- Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια την αποσύρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και αφού την ξεσκεπάσουμε την σερβίρουμε.