Υλικά

  • 500g έτοιμο φύλλο για πίτα
  • 4 αβγά
  • 200ml γιαούρτι
  • 100ml λάδι
  • 200ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • σησάμι
  • αλάτι

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας αλάτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
  • Παίρνουμε το κάθε φύλλο, το «τσαλακώνουμε» όπως θα φτιάχναμε μια βεντάλια και τα αφήνουμε όλα μαζί στην άκρη.
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε από κάτω 2-3 φύλλα απλωμένα κανονικά.
  • Αρχίζουμε να βάζουμε μέσα τοποθετημένα κάθετα και ένα δίπλα στο άλλο τα φύλλα «βεντάλιες».
  • Μόλις γεμίσουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.
  • Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
  • Στη συνέχεια την αποσύρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και αφού την ξεσκεπάσουμε την σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ