Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 500g σπανάκι
  • 8 αβγά, μέτρια
  • 1 ντομάτα
  • 200g τριμμένο ημίσκληρο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, επιλέγοντας ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. που μπορεί να μπει και στον φούρνο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι σιγά σιγά μέχρι να σοταριστεί και να μειωθεί ο όγκος του.
  • Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35’, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ