Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 500g σπανάκι
- 8 αβγά, μέτρια
- 1 ντομάτα
- 200g τριμμένο ημίσκληρο τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
Bρείτε τα Μy market προϊόντα της συνταγής:
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, επιλέγοντας ένα τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. που μπορεί να μπει και στον φούρνο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το σπανάκι σιγά σιγά μέχρι να σοταριστεί και να μειωθεί ο όγκος του.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35’, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε.