Το Πάσχα πλησιάζει και τα σπίτια έχουν γεμίσει από όμορφες μυρωδιές των γλυκών που ετοιμάζονται ενόψει των γιορτών. Αν φέτος θέλετε να φτιάξετε παραδοσιακά τα δικά σας πασχαλινά τσουρέκια, η Στέλλα Σολωμίδου μοιράζετε μαζί σας μια από τις πιο εύκολες συνταγές της.

Υλικά

Για τη ζύμη

3 κιλά αλεύρι

10 αβγά

1 λίτρο + 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα

250γρ. νωπή μαγιά

2 κ.γ. κακουλέ

2 κ.γ. μαχλέπι

1 κιλό ζάχαρη

400 γρ. φυτίνη

Για την επικάλυψη

λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα ή ζάχαρη ψησίματος ή φιλέ αμύγδαλο.

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στη μάγια. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το κακουλέ και το μαχλέπι και τη μισή ποσότητα από τη φυτίνη. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και μαζεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας γύρω-γύρω φυτίνη και έτσι έχουμε μία αφράτη ζύμη. Πλάθουμε με φυτίνη στα χέρια τα τσουρέκια μας.

Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε λαδόκολλα. Μέχρι να πλάσουμε όλα τα τσουρέκια θα φουσκώσουν τα πρώτα που έχουμε ετοιμάσει.

Και τέλος κάνουμε επάλειψη με αυγό και εάν θέλουμε προσθέτουμε φιλέ αμύγδαλο από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40’. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε επικάλυψη από λευκή σοκολάτα, ή κουβερτούρα ή ζάχαρη ψησίματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ