Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και μαζί με αυτή και οι νηστίσιμες συνταγές που θα μας συνοδεύσουν ως το Μεγάλο Σάββατο. Και για αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς γλυκά, η Στέλλα Σολωμίδου προτείνει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τσουρέκια.

Πρόκειται μάλιστα για νηστίσιμα τσουρέκια με κόκκινο κολοκύθι.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

60γρ νωπή μαγιά

¼ κούπας νερό χλιαρό

2 κούπες κολοκύθι κόκκινο

1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα

1 κ.γ. κακουλέ

1 κ.γ. μαχλέπι

1 ½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

Για την επάλειψη:

νερό ή λάδι
σουσάμι ή αμύγδαλα

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κόκκινο κολοκύθι και το βράζουμε και το αλέθουμε μέσα στο μίξερ. Στη συνέχεια διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στο μείγμα το κολοκύθι, το ανακατεύουμε με ένα σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κακουλέ και το μαχλέπι.

Έπειτα προσθέτουμε τα 3/4 του ηλιελαίου, το αλεύρι το ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και όλα μαζί τα ζυμώνουμε από έξω προς τα μέσα. Λαδώνουνε χέρια μας με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο αφού τα έχουμε πασπαλίσει με αμύγδαλο φιλέ ή σουσάμι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ