Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας. Οι εξετάσεις αυτές αφορούσαν σε τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και στην ανάλυση των δεικτών αλκοόλης. 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που εστάλησαν χθες (31.01.2022) στο ΑΠΘ από την Ελβετία, έδειξαν ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», είπε μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

Θυμίζουμε πως μέρος των εξετάσεων της 24χρονης εστάλησαν για να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών σε σχέση με το ΑΠΘ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ολοκληρωμένη εικόνα. Μετά την πολυήμερη αναμονή των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Ελβετίας, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου παρέδωσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το voria.gr, στην ανακρίτρια τον φάκελο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ