Σε μηνύσεις εις βάρος έξι ατόμων για ψευδή κατάθεση προχώρησε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, για την υπόθεση βιασμού της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η 24χρονη υποστηρίζει, πως οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν βρίσκονταν στο πάρτι το μοιραίο βράδυ και κατέθεσαν ψευδώς ενώπιον της ανακρίτριας για την παρουσία τους. «Αυτό προκύπτει από αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι οι κάμερες του ξενοδοχείου. Τα άτομα αυτά υποστηρίζουν, πως ήταν μαζί με την Γεωργία στο πάρτι, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν καθόλου, ενώ άλλοι είχαν φύγει ήδη πριν από το τραγικό συμβάν» ανέφερε στην ιστοσελίδα ο δικηγόρος της, κ. Ζιώγας.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβάλλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφασιστεί, εάν τελικά θα «μπει» στο αρχείο ή θα εκδοθεί σχετικό βούλευμα για δίκη.

«Λόγω αυτού, εμείς προχωρήσαμε σε ακόμη μία ενέργεια πριν από 10 ημέρες. Υποβάλαμε αίτημα για περαιτέρω ανάκριση, καθώς ισχυριζόμαστε, πως ο βιασμός ήταν ομαδικός και όχι ατομικός. Επίσης, στο πρώτο στάδιο της προανάκρισης διαπιστώσαμε πως υπάρχουν κάποια κενά και για αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον εισαγγελέα, είτε να εντοπιστούν ή να προχωρήσει η υπόθεση σε ανάκριση προκειμένου να καλυφθούν».

«Δυστυχώς η Γεωργία είναι σαν να το ξαναζεί όλο αυτό και ας έχει περάσει καιρός. Βρίσκεται σε μία υπερβολικά δύσκολη θέση» υπογράμμισε ο δικηγόρος της σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της 24χρονης, προσθέτοντας πως είναι σαν να βιώνει «ένα μεγάλο βασανιστήριο».

«Από την άλλη, κάθε μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Από ότι μου έλεγε σήμερα, θεωρεί πως θα γίνει και πάλι δυνατή, όπως ήταν πριν το περιστατικό και πως θα υποστηρίξει τα θέματά της και θα διεκδικήσει το δίκιο της, το οποίο είναι κάτι που πιστεύουμε όλοι», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ