Η Τζεν Ψάκι υπερασπίστηκε τη Δευτέρα τις ενέργειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά της Ρωσίας, αφού ο Ζακί Χάινριχ του Fox News ρώτησε την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου για τον τραυματισμό ενός συναδέλφου της στην Ουκρανία.

Οι παραγωγοί και οι ανταποκριτές του Fox News ανέφεραν τη Δευτέρα ότι ο Μπέντζαμιν Χολ, ο οποίος κάλυπτε τον πόλεμο έξω από το Κίεβο εν μέσω μιας εντεινόμενης επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις, τραυματίστηκε.

Η Ψάκι επεσήμανε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει ο Τζο Μπάιντεν και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Ρωσία, μαζί με όλη τη βοήθεια που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

Η Ψάκη είπε ότι η διοίκηση κρατούσε τον Χολ στις σκέψεις της. «Ο συνάδελφός σας, Μπέντζαμιν Χολ, ξέρω ότι δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αναφορές ή θα περιμέναμε τον ειδησεογραφικό οργανισμό σας να τις επιβεβαιώσει, αλλά οι σκέψεις μας, οι σκέψεις του Τζο Μπάιντεν, οι σκέψεις της διοίκησης είναι μαζί του, στην οικογένειά του και σε όλους εσάς στο Fox News», είπε η Ψάκη. Αρνήθηκε να προσφέρει ποια θα ήταν η οποιαδήποτε «κόκκινη γραμμή» για μια ισχυρότερη απάντηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο Πούτιν χρησιμοποιούσε χημικά όπλα στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος αρνείται επανειλημμένα να αναφέρει οποιαδήποτε συγκεκριμένη ρωσική ενέργεια που θα πυροδοτούσε μια ταχεία απάντηση.

«Δεν μας αρέσουν οι κόκκινες γραμμές εδώ, οπότε δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω αυτή τη φράση», είπε η Ψάκη. Σημείωσε ότι η διοίκηση προσπαθούσε να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση. «Για κάθε πρόεδρο, πρέπει να σταθμίσεις πώς μπορείς να οδηγήσεις τον κόσμο, πώς μπορείς να ξεκαθαρίσεις ότι οι ενέργειες είναι φρικτές, ότι δεν είναι αποδεκτές. Δεν ευθυγραμμίζονται με τους παγκόσμιους κανόνες, ενώ επίσης σκεφτόμαστε τα δικά μας συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, και η έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου σίγουρα δεν είναι προς τα συμφέροντά μας για την εθνική μας ασφάλεια», είπε.

Ο Χολ, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος, αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε τη Δευτέρα, αλλά λίγες λεπτομέρειες ήταν διαθέσιμες για την κατάστασή του. Ο δημοσιογράφος του Fox News, Τζον Ρόμπερτς, είπε ζωντανά στον αέρα: «Αυτές είναι ειδήσεις που μισούμε να σας μεταδίδουμε, αλλά προφανώς αυτό συμβαίνει μερικές φορές στη μέση μιας σύγκρουσης. «Ένας δημοσιογράφος του Fox News τραυματίστηκε κατά τη συγκέντρωση ειδήσεων έξω από το Κίεβο, πολύ λίγες λεπτομέρειες, αλλά οι ομάδες στο έδαφος εργάζονται όσο πιο σκληρά μπορούν για να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες. Υπενθύμιση φυσικά ότι αυτό είναι σε εμπόλεμη ζώνη, ότι οι πληροφορίες αλλάζουν πολύ γρήγορα. Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν σκληρότερα για να λάβουμε τις καλύτερες πληροφορίες που μπορούμε και να λάβουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει συμβεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ