Κατέκτησε την καρδιά της Τζιλ Μπάιντεν διακόπτοντας μια ομιλία που εκφωνούσε. Η Πρώτη Κυρία ανακοίνωσε σήμερα την άφιξη της Ουίλοου, μιας γάτας δύο ετών, που θα ζήσει με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

«Και να, η Ουίλοου»: η Τζιλ Μπάιντεν ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες της γάτας, που πήρε το όνομά της από τη γενέτειρά της Πρώτης Κυρίας, την πόλη Ουίλοου Γκροβ. Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα συνόδευαν δύο μικρές κόκκινες καρδούλες.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται η Ουίλοου, με χρώμα γκρι και λευκό, μακριά μουστάκια και μεγάλα πράσινα μάτια, να είναι ξαπλωμένη στο περβάζι ενός παραθύρου ή να εξερευνά και να παίζει στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου.

Το γραφείο Τύπου της Πρώτης Κυρίας (“First Lady”) εξήγησε ότι η πλέον «Πρώτη Γάτα» (“First Cat”) «εντυπωσίασε πάρα πολύ» την Τζιλ Μπάιντεν, όταν πήδηξε στο βήμα και διέκοψε μια ομιλία που εκφωνούσε στην Πενσυλβάνια (βορειοανατολικά), στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν το 2020.

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου και η γάτα, που γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα, συνδέθηκαν αμέσως με δεσμούς φιλίας, με τις «ευλογίες» του ιδιοκτήτη της φάρμας, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Η γάτα «προσαρμόζεται στον Λευκό Οίκο μαζί με τα αγαπημένα παιχνίδια της, τα γλυκίσματά της και έναν μεγάλο χώρο για να μυρίσει και να εξερευνήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Τζιλ Μπάιντεν.

Ωστόσο, δεν έγινε κανένα σχόλιο σχετικά με την υποδοχή που επιφύλαξε στην First Cat ο «Πρώτος Σκύλος» (First Dog), ο γερμανικός ποιμενικός Κομάντερ, που παίζει εδώ και κάποιες εβδομάδες στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Η καθημερινότητα του ζεύγους Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

«Η Τζιλ και εγώ προερχόμαστε από την μεσαία τάξη. Είμαστε και οι δύο απόφοιτοι κολεγίου που δούλεψαν σκληρά… τέλος πάντων, το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να μας σερβίρουν», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στην εκπομπή The Tonight Show με τον Τζίμι Φάλον, προσθέτοντας ότι «στον Λευκό Οίκο υπάρχει κάποιος να σου φτιάξει πρωινό ή να σου ετοιμάσει τα ρούχα ή κάποιος να σου κουβαλήσει την τσάντα».javascript:””

«Έχουμε μια συμφωνία. Τα παιδιά που είναι στην κουζίνα του δεύτερου ορόφου, δεν είναι για να μας φτιάχνουν πρωινό, γιατί δεν χρειάζεται να το κάνουν, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας αυγά ή να βάλουμε δημητριακά στο μπολ», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ