Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις ακόμα συλλήψεις, ενώ έχει εκδώσει ακόμα έξι εντάλματα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το thestival.gr φαίνεται η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου.

Ο 19χρονος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, είχε τραύματα στον μηρό που προκάλεσαν μεγάλη αιμορραγία και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά τον ξυλοδαρμό, οι δράστες της επίθεσης επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ντοκουμέντο, ο δράστης χτυπούσε με μανία τον άτυχο 19χρονο ενώ μία ομάδα τριών ατόμων που βρισκόταν δίπλα του έτρεξε προς τα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν στη διασταύρωση και τρέπονται σε φυγή.

Ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη συνελήφθη. Ο συλληφθείς είναι ένας από τους χούλιγκανς στη Βόρεια Ελλάδα στον οποίο εκκρεμεί δίκη, καθώς το 2019 είχε συλληφθεί και πάλι για οπαδική συμπλοκή.

Τα στοιχεία που έχει σε βάρος του η Ελληνική Αστυνομία είναι συντριπτικά. Σημαντικό είναι ότι τον έχει αναγνωρίσει ένας από τους τραυματίες, ο οποίος ήταν μαζί με τον 19χρονο Άλκη, λίγο πριν πέσει νεκρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ