Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Άλκη που δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Η κηδεία του νεαρού πραγματοποιήθηκε στην Βέροια, με τους δικούς του να νιώθουν ανύποτη θλίψη κι ένα μεγάλο «γιατί».

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια έφτασε από τις 10 το πρωί της Τετάρτης (2/2) στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να αφήσει μερικά λουλούδια και να αποχαιρετήσει τον 19χρονο Άλκη.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και η αδερφή του. Στο πλευρό τους στέκονταιαπό την πρώτη στιγμή οι φίλοι του αλλά και οι φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα της δολοφονίας του βρισκόταν μαζί με τους φίλους του. Το πόρισμα του ιατροδικαστή σόκαρε, καθώς έδειξε ότι ο Άλκης υπέκυψε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, απόρροια των πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του.

Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη, έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε.

Η αποτρόπαια επίθεση σχολιάστηκε έντονα στα social media καταδικάζοντας τις ολοένα και αυξανόμενες οπαδικές επιθέσεις.

Συγκινεί η ανακοίνωση του σχολείου που πήγαινε

«Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου που πήγαινε ο Άλκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας.

Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!!

Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας
Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ