Το βράδυ του Σαββάτου 9/3 συνέβη ομοφοβική επίθεση ομάδας ανθρώπων εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που βρίσκονταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία συνέλαβε 12 ανηλίκους, τους οποίους ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους και 9 ενηλίκους στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Η Ιωάννα Τούνη μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έβλεπε στην πόλη της, ξέσπασε μέσα από ένα story στο Instagram και έλεγε:

«Ο καθένας μπορεί να ντύνεται όπως θέλει, να πρεσβεύει ό,τι θέλει και να αγαπάει όποιον θέλει. Βασικά, ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε τον κάνει χαρούμενο, αρκεί να μην κάνει κακό στους άλλους! Τι ήταν αυτοί οι τραμπούκοι ακριβώς; Προασπιστές της ηθικής; Ντροπή μόνο για την πόλη μου! Και επειδή όλα ξεκινούν από την οικογένεια, ντροπή και για τους γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο μίσος και την ομοφοβία! Ελπίζω η αστυνομία να μην πάρει το συμβάν αψήφιστα. Ελπίζω επίσης τα νέα παιδιά που βλέπουν τα Story μου, να νιώθουν την ίδια αηδία που νιώθω και εγώ βλέποντας τέτοιες αναίτιες επιθέσεις!

Δέχομαι να μην “καταλαβαίνεις” ή να μην ενστερνίζεσαι κάτι. Δέχομαι επίσης με κάποια λύπη να νιώθεις αμήχανα βλέποντας κάτι που είναι μακριά από εσένα και να θες να αποστραφείς. Αλλά όταν φτάνουμε σε βρισιές, χειροδικία και όλα αυτά που είδα στο βίντεο, δεν δέχομαι τίποτα άλλο παρά φυλακή! Ελπίζω ο κόσμος να αλλάξει mindset».

Διαβάστε επίσης: Ιωάννα Τούνη: Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά την επέμβαση στη μύτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ