Με βαθιά συγκίνηση μίλησαν οι γονείς του 19χρονου Άλκη μετά τη δολοφονία του. Η οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μίλησε στην εκπομπή TLive και στην Τατιάνα Στεφανίδου για τον γιο τους, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν είναι φυλετικό και ότι η θυσία του γιου τους θέλουν να γίνει αφορμή ενότητας και όχι «πολέμου».

«Ο Άλκης μεγάλωσε μαζί με τη Μαρία. Λόγω του επαγγέλματός μου γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούσα να τον κάνω να εμπαιδώσει την ευγενή άμμιλα του αθλητισμού. Ήθελα να έχει την αθλητική παιδεία μέσα του, την καλοσύνη, τον σεβασμό προς όλα τα παιδιά και κυρίως τα αδύναμα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Έκανε παρέα με παιδιά με καταγωγή από Αλβανία, αμερική και άλλες εθνότητες. Αγαπούσε όλον τον κόσμο. Η θυσία του παιδιού μου να είναι ένα μήνυμα που να λέει όχι και στον φυλετικό διαχωρισμό. Ακούστηκαν πράγματα γι’ αυτούς που έκαναν αυτό στον Άλκη ότι είναι από άλλες εθνότητες. Δεν φταίνε οι άλλες εθνότητες, φταίνε κάποια συγκεκριμένα άτομα.

Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι με εκδικητικό χαρακτήρα γιατί και αυτά παιδιά τα θεωρώ, πιθανόν μεγαλωμένα με λάθος τρόπο, αλλά για να υπάρξει μια κάθαρση, να μη ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα. Είναι άδικο να χάνονται ζωές με τυφλά χτυπήματα για μια ομάδα.

Δεν θέλω το παιδί μου να αποτελέσει το γεγονός του να ξεκινήσει ένας εμφύλιος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Ήμαρτον, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει η Δικαιοσύνη, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει Κράτος να κάνουν τη δουλειά της. Το απόστημα, αν υπάρχει, δεν πρέπει να σπάσει, πρέπει να θεραπευτεί. Πιθανότατα πάμε να το σπάσουμε με λερωμένα χέρια. Πρέπει όλοι να ενωθούμε, δεξιοί με αριστερούς, οι πρόεδροι των ομάδων. Δεν θέλουμε εκδίκηση, αγάπη θέλουμε. Να μην κλάψει άλλη μάνα, αυτό θέλουμε» ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη.

Και συνέχισε: «Είμαι ένας μέτριος άνθρωπος με μέτρια λογική. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό. Αγάπη. Να κάτσουμε να δούμε έναν αγώνα, στο τέλος μια ομάδα θα κερδίσει και μια θα χάσει. Κάποιος θα στεναχωρηθεί, δεν γίνεται τη στεναχώρια να την κάνουμε βία. Στο τέλος είναι ένα παιχνίδι, στο τέλος όλοι πρέπει να φεύγουν αγκαλιασμένοι. Ίσως αυτό που λέω να είναι ουτοπικό, ίσως θέλω να ζω σε μια χώρα ουτοπίας».

Το μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 19χρονου Άλκη συνεχίστηκε όταν τον λόγο πήρε η μητέρα του: «Εμείς ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε. Το ότι κάποια κακοποιά στοιχεία είναι ακόμα έξω, πρέπει να απασχολήσει τους γονείς της άλλης οικογένειας. Απέναντι από το σημείο που σκοτώθηκε ο γιος μας υπάρχει ένα σχολικό συγκρότημα. Σκέφτηκα αμέσως την ασφάλεια των παιδιών, μια εκτέλεση έγινε απέναντι από σχολείο. Εμείς ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, το θέμα είναι τώρα οι άλλες οικογένειες. Μια γυναίκα σήμερα μου έστειλε και μου είπε ότι η κόρη της περνάει κάθε μέρα από το σημείο και τρέμει ολόκληρη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ