Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Mega για την πορεία της δίκη στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Ο Αλέξης Κούγιας, ως δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε, μιλώντας στο Mega, πως οι Αρχές αντί να κατασχέσουν τα όπλα στον σύνδεσμο και να ασκήσουν δίωξη στον 23χρονο συλληφθέντα για εγκληματική οργάνωση, διαχώρισαν τις δικογραφίες.

«Έχω αγωνία γιατί εκεί στη Θεσσαλονίκη έχει αλλοτριωθεί κάθε θεσμός στα πλαίσια του χρήματος. Και αστυνομία και άλλοι θεσμικοί. Δεν γνωρίζω τι προανάκριση έχει γίνει, αλλά ανησυχώ σφόδρα, σας το λέω ευθέως. Θέλω να βοηθήσω τη δικαιοσύνη να βρει άκρη. Όπως έγινε στην υπόθεση Τοπαλούδη, όπως έγινε στην υπόθεση στην Κρήτη που εκβιάζονται και απειλούνται οι ένορκοι, θα ζητήσουμε με τους γονείς του να μην γίνει η δίκη στη Θεσσαλονίκη. Να μην τρομοκρατούνται οι ένορκοι», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι γονείς του 19χρονου Άλκη μίλησαν με βαθιά συγκίνηση μετά τη δολοφονία του γιοτ τους. Η οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του μίλησε στην εκπομπή TLive και στην Τατιάνα Στεφανίδου για τον γιο τους, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν είναι φυλετικό και ότι η θυσία του γιου τους θέλουν να γίνει αφορμή ενότητας και όχι «πολέμου».

«Ο Άλκης μεγάλωσε μαζί με τη Μαρία. Λόγω του επαγγέλματός μου γυρνούσαμε όλη την Ελλάδα. Προσπαθούσα να τον κάνω να εμπαιδώσει την ευγενή άμμιλα του αθλητισμού. Ήθελα να έχει την αθλητική παιδεία μέσα του, την καλοσύνη, τον σεβασμό προς όλα τα παιδιά και κυρίως τα αδύναμα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Έκανε παρέα με παιδιά με καταγωγή από Αλβανία, αμερική και άλλες εθνότητες. Αγαπούσε όλον τον κόσμο. Η θυσία του παιδιού μου να είναι ένα μήνυμα που να λέει όχι και στον φυλετικό διαχωρισμό. Ακούστηκαν πράγματα γι’ αυτούς που έκαναν αυτό στον Άλκη ότι είναι από άλλες εθνότητες. Δεν φταίνε οι άλλες εθνότητες, φταίνε κάποια συγκεκριμένα άτομα.

Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι με εκδικητικό χαρακτήρα γιατί και αυτά παιδιά τα θεωρώ, πιθανόν μεγαλωμένα με λάθος τρόπο, αλλά για να υπάρξει μια κάθαρση, να μη ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα. Είναι άδικο να χάνονται ζωές με τυφλά χτυπήματα για μια ομάδα.

Δεν θέλω το παιδί μου να αποτελέσει το γεγονός του να ξεκινήσει ένας εμφύλιος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Ήμαρτον, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Υπάρχει η Δικαιοσύνη, υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει Κράτος να κάνουν τη δουλειά της. Το απόστημα, αν υπάρχει, δεν πρέπει να σπάσει, πρέπει να θεραπευτεί. Πιθανότατα πάμε να το σπάσουμε με λερωμένα χέρια. Πρέπει όλοι να ενωθούμε, δεξιοί με αριστερούς, οι πρόεδροι των ομάδων. Δεν θέλουμε εκδίκηση, αγάπη θέλουμε. Να μην κλάψει άλλη μάνα, αυτό θέλουμε» ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου Άλκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ