Ο Χρήστος Κυριαζής έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Άφησε πίσω μια σπουδαία μουσική πορεία. Το τελευταίο διάστημα είχε επιλέξει να αποστασιοποιηθεί και να κρατά επαφή μόνο με λίγους, δικούς του ανθρώπους. Έδινε άλλωστε μαι δύσκολη μάχη με τον καρκίνο για περίπου ένα χρόνο. Η ασθένεια τελικά τον νίκησε και οι δικοί του άνθρωποι θα τον αποχαιρετήσουν για πάντα το Σάββατο που έχει προγραμματιστεί η κηδεία του.

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικό θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Make-A-Wish (Κάνε-μια-ευχή Ελλάδος) για την εκπλήρωση ευχών παιδιών 3-18 ετών με απειλητικές ασθένειες.

Εκ μέρους της οικογένειας του Χρήστου,Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12μ.μ. στο Πρώτο…

Posted by Χρήστος Κυριαζής – Christos Kyriazis on Thursday, November 11, 2021

Ποιος ήταν ο Χρήστος Κυριαζής

Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1953 στον Πειραιά και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη της επιπλοποιίας. Ο ίδιος ωστόσο ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Αν και παράλληλα ασχολήθηκε με την κατασκευή επίπλων ο Χρήστος Κυριαζής έδινε και δισκογραφικά το «παρών» μέσα από δίσκους που μάλιστα πλατινένιους.

Σε ηλικία 12 ετών ο ίδιος πήρε στα χέρια του μία χειροποίητη κιθάρα και άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Στα 17 του έγινε μέλος ενός μικρού rock γκρουπ που έπαιζε σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής. Αργότερα η ίδιος δημιούργησε το συγκρότημα «Πρόκες» (1972) αφού είχε προηγουμένως σχηματίσει τα γκρουπ «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Ακολούθησαν οι σπουδές στην Ιταλία που δυνάμωσαν την αγάπη του για την ελληνική μουσική και μάλιστα για τη λαϊκή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ