Ιδιαίτερα συγκινητικό το μήνυμα του Χρήστου Μενιδιάτη για τον Χρήστο Κυριαζή. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί το 2017 και είχαν φιλικές σχέσεις. Η είδηση του θανάτου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, όμως, βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο.

Στο μήνυμά του Χρήστου Μενιδιάτη για τον Χρήστο Κυριαζή γίνεται αναφορά στην πρώτη γνωριμία τους, αλλά και για τον θαυμασμό που έτρεφε ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

«Αύγουστο του ‘17 γνώρισα και συνεργάστηκα με έναν άνθρωπο που θαύμαζα από μικρός. Πόσο γλυκός, πόσο ζεστός, ποσό δοτικός! Καλό ταξίδι Χρήστο Κυριαζή! Καμία φυλακή δεν μπόρεσε ποτέ να σε κρατήσει μέσα της», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ο Χρήστος Κυριαζής και ο Χρήστος Μενιδιάτης είχαν συνεργαστεί στο Cabaret Romeo το 2017.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Κυριαζής

Ο θάνατος του συνθέτη και τραγουδιστή τα ξημερώματα της Τετάρτης σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1953 στον Πειραιά και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη της επιπλοποιίας. Ο ίδιος ωστόσο ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Αν και παράλληλα ασχολήθηκε με την κατασκευή επίπλων ο Χρήστος Κυριαζής έδινε και δισκογραφικά το «παρών» μέσα από δίσκους που μάλιστα πλατινένιους.

Σε ηλικία 12 ετών ο ίδιος πήρε στα χέρια του μία χειροποίητη κιθάρα και άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Στα 17 του έγινε μέλος ενός μικρού rock γκρουπ που έπαιζε σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής. Αργότερα η ίδιος δημιούργησε το συγκρότημα «Πρόκες» (1972) αφού είχε προηγουμένως σχηματίσει τα γκρουπ «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Ακολούθησαν οι σπουδές στην Ιταλία που δυνάμωσαν την αγάπη του για την ελληνική μουσική και μάλιστα για τη λαϊκή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ