Χαμούλης έχει γίνει από προχθές στο τουίτερ, στα σάιτ, στις τηλεοπτικές εκπομπές με το φιλί του Γιώργου Κατσαούνη (παίκτη Survivor στην ομάδα των μαχητών) και της Μυριέλλας Κουρεντή (παίκτριας Survivor στην ομάδα των διασήμων).

Ο «χαμούλης» έχει πολλές προεκτάσεις:

Νο1 ενοχλήθηκαν οι συμπαίκτες τους- και ειδικά οι συμπαίκτριες της Μυριέλλας που αντί να λυπηθεί για την ήττα της ομάδας της ερωτοτροπούσε χαμογελαστή και ευδιάθετη με παίκτη της άλλης ομάδας.

Νο2 αναρωτήθηκε το κοινό πώς η Μυριέλλα που δηλώνει σε σχέση φιλιόταν μπροστά στις κάμερες, cool και άνετη, με ένα άγνωστό της σχεδόν, παίκτη της αντίπαλης ομάδας, δείχνοντας μάλλον να το χαίρεται.

Νο3 απόρρησε το κοινό πώς αυτός ο σύντροφος Μυριέλλας, ο μουσικός Γιάννης (aka Τζον) Λυγνός που έχει ξεμείνει πίσω στην Ελλάδα (ενώ πληροφορίες θέλουν να του είχε γίνει πρόταση να συμμετέχει κι αυτός στο Survivor) έδειξε cool και σχεδόν αδιάφορος που η κοπέλα του φιλιόταν με κάποιον άλλον μπροστά στις κάμερες ενός ριάλιτι επιβίωσης.

Καθόλου δεν με απασχολεί να σχολιάσω τον τύπο της σχέσης του Τζον και της Μυριέλλας, γούστο τους και καπέλο τους και καουμποϊλίκι τους (που έλεγε και η γιαγιά μου) να κάνουν ό,τι θέλουν και με όποιους θέλουν. Με προβληματίζει όμως που κανένας -μα κανένας όμως- δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει αυτά που είπε μέσα στα μούτρα μας, ο Γιώργος Κατσαούνης στη συνέντευξή του που έπαιξε στο ίδιο επεισόδιο, μιλώντας για το φιλί που έδωσε στη Μυριέλλα.

Στη συνέντευξη όπου δήλωσε γελώντας πως τη γουστάρει και ήθελε να τη φιλήσει και το έκανε, παρόλο που περίμενε πως μπορεί να τον χαστουκίσει, αλλά ακόμα κι αν τον χαστούκιζε δεν θα της έλεγε και τίποτα, αλλά μπορεί να την ξαναφίλαγε. Μμμμ…

Για να μην σας τα γράφω και σας κουράσω, voila και το αποσπασματάκι που πέρασε ως passable και κανείς δεν σχολίασε (!!!), την ίδια στιγμή που όλοι πολύ έξαλλοι και πολύ έκπληκτοι λέμε «μα πως είναι δυνατό να ήξεραν όλοι», «τι πέφτουλας ήταν π.χ. ο Στάθης των “Ράδιο Αρβύλα” και κανένας δεν έκανε τίποτα».

Επειδή, λοιπόν, ο 27χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, το είπε χαριτωμένα, με αξάν, κάνοντας ματάκια στην κάμερα και προσποιούμενος τον γλυκούλη, δηλώνοντας πως, ναι, την έπεσε στη Μυριέλλα και φαγούρα του πώς θα αντιδρούσε εκείνη, παραδόξως όλοι εμείς που τον τελευταίο καιρό δείχνουμε πολύ ευαισθητοποιημένοι και ετοιμοπόλεμοι να συστρατευτούμε στα #metoo κατακεραυνώνοντας τις παρενοχλήσεις που συμβαίναν γύρω μας, αυτό το θεωρήσαμε «οκ».

Θα μου πεις, προφανώς κι εκείνη ήθελε, καθώς καθόλου δεν αντιστάθηκε, αλλά αντιθέτως φάνηκε να το απολαμβάνει. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Το θέμα είναι πως σε όλους εμάς (ή σχεδόν σε όλους) δεν ξένισε καν το γεγονός πως εκείνος ευθαρσώς δήλωσε πως «ακόμα κι αν η Μυρέλλα τον χαστούκιζε αυτός μπορεί να τη φιλούσε κι άλλο»- γιατί προφανως τον ένοιαζε ΜΟΝΟ να ικανοποιήσει τις ορέξεις του και καθόλου δεν προβληματίστηκε τι θα γινόταν αν δεν ήθελε η Μυριέλλα.

«Πηγα κι έπιασα τη Μυριέλλα και τη φίλησα, εντάξει δεν είναι κακό. Νόμζα πως θα μου ρίξει κανένα χαστούκι, αλλά δεν μου έριξε. Αλλά και να μου έριχνε κανένα χαστούκι δεν θα της έλεγα και τίποτα. Μπορεί να τη φιλούσε κι άλλο». Αυτά είπε ο Γιώργος, εκτινάσσοντας με το φιλί του την τηλεθέαση σε ένα δημοφιλές πρόγραμμα, αγγίζοντας το 30%. Και αυτό που σχολιάζουμε είναι πως αυτή που έκατσε να φιληθεί από τον αγρότη ήταν σε αντίπαλη ομάδα και έχει σχέση με άλλον.

Αυτοί, λοιπόν, είμαστε. Γι’ αυτό μην μας κάνει τόση εντύπωση που τόσα χρόνια ένας Πέτρος και ένας Στάθης παρενοχλούσαν γυναίκες στο περιβάλλον τους και κανένας δεν αντιδρούσε. Το θέμα δεν είναι να αντιδράσεις όταν μιλήσει το θύμα, αλλά να «βρεις το λάθος» όταν συβαίνει μπροστά στα μάτια σου και να αντιδράσεις πριν σε «σκουντήξουν» οι άλλοι. Εκτός κι αν κάποιοι βολεύονται στον καναπέ τους με το να βρίσκουν “χαριτωμένο” έναν “ειλικρινή γύπα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ