Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου δεν περνάνε πολύ καλά μαζί, η Ελεονώρα Μελέτη δεν ξέρει πλέον τι ώρα ξεκινάει η εκπομπή της αφού το «Κοινωνία Ωρα Mega» ξεχνάει να σβήσει τα φώτα και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος δυσανασχετεί όταν τον ρωτάνε γι’ αυτό. Αυτά έκανε το 2005 και ο Παπαδάκης στην Ελένη Μενεγάκη όταν παρουσίαζε τον «Πρωινό Καφέ» και μια μέρα απλά η Ελένη τα πήρε και άφησε τη Λίτσα Πατέρα να παρουσιάσει την εκπομπή -τρεις μήνες μετά η βασίλισσα της ψυχαγωγίας πήρε μεταγραφή στον Alpha αλλάζοντας ταυτόχρονα τη ζωή της Ελεονώρας που τη διαδέχτηκε.

Η Ελεονώρα, πάντως στέκεται στο ύψος της. Δεν έχει σηκώσει ούτε φρύδι μου λένε, γιατί πολύ απλά περιμένει καρτερικά να τελειώσει η σεζόν και να κάνει το επόμενο -late night- βήμα της. Αν θα είναι στο Mega ή αλλού, εξαρτάται προς το παρόν από τις επιθυμίες και τον προγραμματισμό της διεύθυνσης προγράμματος.

Η ωραία #not ατμόσφαιρα στην πρωινή ζώνη συνεχίστηκε σήμερα: Η Ελένη Χατζίδου «κάρφωσε» τη Σταματίνα Τσιμτσιλή επειδή είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της μέσα από το Happy Day. Οι εποχές αλλάζουν, όλοι πλέον είμαστε πιο προσεκτικοί, οπότε το καρφί ήταν περιττό σε αυτή τη φάση -ειδικά όταν οι δυο παρουσιάστριες βρίσκονται απέναντι και πληρώνονται από το ίδιο πορτοφόλι.

Σχολές «Παπανώτα»

Την ίδια περίπου ώρα ο Δημήτρης Παπανώτας γινόταν έξαλλος με τον Γρηγόρη Γκουντάρα επειδή πήρε το μέρος του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, μετά την αποστομωτική απάντηση του τελευταίου στα ειρωνικά σχόλια του πρώτου -ελπίζω να μην σας έκαψα πολύ. Απορία: Όλοι αυτοί εκεί δεν συναντιούνται στους διαδρόμους τα πρωινά, αφού οι εκπομπές του Star και το Alpha βγαίνουν στον αέρα ζωντανά από τα ίδια πλατό;

Ο Παπανώτας βέβαια και ο Γιαννόπουλος έκαναν προσωρινή ανακωχή, οπότε του έμεινε το μπιφ με τον Γρηγόρη, δημιουργώντας (άλλη) μια αμηχανία στις εκπομπές τους.

Περαστικά και στον Ανδρέα Μικρούτσικο που ήταν αδιάθετος και έλειψε δυο μέρες από τη «Super Κατερίνα»– και όχι γιατί διαπληκτίστηκε με την παρουσιάστρια το πρωί της Παρασκευής, όπως υπέθεσαν κάποιοι. Και έρχεται τώρα εδώ ένας ψύχραιμος τηλεθεατής -εγώ- που αγαπάει και τους δύο. Είσαι ο Μικρούτσικος, έχεις κάνει τα πάντα στην ελληνική τηλεόραση, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Βρίσκεσαι σε μια τηλεοπτική συνθήκη που δεν κρύβεις πλέον ότι σε ζορίζει. Έχεις απέναντί σου μια παρουσιάστρια η οποία καλείται να ακολουθήσει τον τηλεοπτικό ρυθμό που ορίζει ο αρχισυντάκτης, ένα ρυθμό που κάνει νούμερα, άρα δεν μπορείς να ακυρώσεις. Δεν φοράς ακουστικό, άρα δεν ακούς τις οδηγίες του control. Άρα δεν σου φταίει η παρουσιάστρια που προσπαθεί να διακόψει την υπερ-αναλυτική σκέψη σου- όσο σωστά δομημένη και αν είναι- αλλά οι «από πάνω». Και το ξέρεις. Εσύ όμως τα βάζεις με την παρουσιάστρια. Εκείνη αντιδράει, γιατί είναι τέτοιος άνθρωπος, και οι διάλογοι που ακολουθούν γίνονται viral. Αντρέα, δεν το έχεις ανάγκη αυτό. Χαλάρωσε και μη χαλιέσαι για κανέναν. Εκτός αν τελικά το απολαμβάνεις, οπότε πάμε πάσο.

Σιγά σιγά οριστικοποιούνται τα ζευγάρια που θα λάβουν μέρος στο J2US. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εδώ είναι ότι κάποια από τα ονόματα που είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες, δεν θα τα δούμε τελικά στο show του Alpha -αντιθέτως έχουν προκύψει κάποια άλλα που έκαναν μυστικά ραντεβού χωρίς να μάθει κανείς.

Η άβολη τηλεοπτική στιγμή της ημέρας

Η (παλιά) πρώην του Δημήτρη Αλεξάνδρου, Ελισάβετ Σπανού, να απαξιώνει τη νυν του Ιωάννα Τούνη, λέγοντας μεταξύ άλλων στο «Πρωινό σουσού» ότι έκανε καριέρα ως influencer προσφέροντας «κλειδαρότρυπα» στο κοινό. Και είναι άβολο επειδή οι δυο πρώτοι είχαν κάποτε έναν άσχημο χωρισμό, οπότε ακόμα και αν συμφωνείς με όσα λέει, δεν μπορεί να μην νιώσεις ότι στην πραγματικότητα στόχος ήταν ίσως (και) εκείνος.

Η περίπτωση «Τούνη» εξάλλου είναι ένα case study από μόνη της καθώς είναι μια άκρως πετυχημένη αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας και στην αγορά ακούγεται ότι κερδίζει από 1,5 έως 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Είναι μια γυναίκα που «πούλησε» την περσόνα της με πολύ έξυπνο τρόπο, δούλεψε και δουλεύει πολύ, δεν έκρυψε ούτε τις στιγμές που πολλοί θα έκρυβαν, ακόμα και τα λάθη μετέτρεψε σε επικοινωνιακά «όπλα» που της εξασφάλισαν μεγαλύτερη δημοσιότητα και μάλιστα με ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις και συνεντεύξεις. Για την ακρίβεια, η Ιωάννα Τούνη δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο καλή τηλεοπτικά όσο είναι στα social media, γιατί αισθάνεται ασφαλής μόνο όταν έχει τον έλεγχο του περιεχομένου της.

Την Κυριακή θα δούμε τον Τζέιμς Καφετζή και τη Σταυρούλα Χρυσαειδή να εισβάλλουν στο Survivor. Η αγωνία της Παραγωγής να τονώσει τα νούμερα του «κουρασμένου» reality, τους ανάγκασε να πάρουν πίσω την Αγωγή που είχαν κάνει στον Ροδίτη επιχειρηματία επειδή είχε πάει στο J2US πριν λήξει το συμβόλαιό του με την Acun Medya -αυτός εξάλλου ήταν και ο βασικός λόγος που έκανε τον Τζέιμς να δεχτεί. Και μάλιστα έβαλαν τον Γιώργο Λιανό να το ανακοινώσει στους παίκτες μία εβδομάδα πριν, αφαιρώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Με αυτή την αφορμή να πούμε ότι χτες το MasterChef έκανε 19,9% στο δυναμικό κοινό, ενώ το Survivor 14,6%. Το reality επιβίωσης σημείωσε μάλιστα την πιο υψηλή του επίδοση στο κοινό 65+ με 18,6% ενώ στους νεαρούς άντρες 15-24 έκανε μόλις 8,1%.

Στο μεταγραφικό παζάρι της σεζόν η μεγάλη έκπληξη μπορεί να έρθει από την Ενημέρωση και όχι από την Ψυχαγωγία. Κρατήστε το αυτό….

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ