Μία άνευ προηγουμένου έκρηξη είχε η Μαρία Κορινθίου σε διαφημιστικό break της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 την Παρασκευή. «Και πολύ άργησε να εκραγεί» μας είπε μάλιστα άτομο από το «Πρωινό». Η αφορμή που έκανε την ηθοποιό να βγει από τα ρούχα της και οι φωνές της να ακουστούν και στα διπλανά πλατό, ήταν η, χωρίς προειδοποίηση, παρουσίαση εμπορικού video για το Colour day festival από τη Φωτεινή Πετρογιάννη με τη Μαρία να παίρνει εντολή από το ακουστικό να της δώσει «πάσα» χωρίς να της έχουν πει όμως το θέμα.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το τρίτο «χτύπημα» μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις της με τη Φωτεινή είχαν διαταραχτεί από τον χειμώνα με αφορμή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια κρίκους που είχαν εξαφανιστεί από το συρτάρι του καμαρινιού της Μαρίας για να βρεθούν στα αυτιά της Φωτεινής- όχι δεν τα είχε πάρει μόνη της η παρουσιάστρια αλλά η στιλίστριά τους χωρίς την άδεια της πρώτης επειδή η δεύτερη «ήθελε οπωσδήποτε να φορέσει αυτό το αξεσουάρ εκείνη τη μέρα».

Τόσο σε εκείνο το σκηνικό όσο και σε όσα ακολούθησαν ο Γιώργος Λιάγκας δεν είχε πάρει καθόλου θέση, αν και «θα μπορούσε άνετα να επιβάλλει την τάξη» όπως μας λέει η ίδια πηγή. «Προφανώς, επειδή κάποιοι του είχαν ρίξει ευθύνες για την παραίτηση της Δούκισσας Νομικού στην αρχή της σεζόν, προτίμησε να μείνει ουδέτερος, αν και όλοι κατάλαβαν ότι με τη στάση του στήριζε πάντα τη Φωτεινή, που ήταν εξαρχής δική του επιλογή».

Το δεύτερο σκηνικό που είχε ενοχλήσει πολύ τη Μαρία Κορινθίου ήταν όταν της είχαν τηλεφωνήσει πριν φτάσει στα στούντιο Κάπα για να εποιμαστεί, ότι ένα βίντεο που κανονικά έπρεπε να παρουσιάσει εκείνη, θα το έβγαζαν αρκετά νωρίτερα στον αέρα (δεν της εξήγησαν τον λόγο) κάτι που εκείνη θεώρησε ότι είχε γίνει για την εκθέσει στην εμπορική διεύθυνση του καναλιού αλλά και για να δουν όλοι ότι η, αντικειμενικά αξιόλογη και έμπειρη δημοσιογράφος, Φωτεινή Πετρογιάννη μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και σε αυτό το κομμάτι.

Όσο περνούσαν οι εβδομάδες, το αρνητικό κλίμα αντί να εκτονώνεται γινόταν όλο και πιο βαρύ. Μία μέρα καλεσμένος στην εκπομπή ήταν ο καταξιωμένος δερματολόγος, Στέλιος Αγγελίδης, τον οποίο συμπτωματικά εμπιστεύονται και ο δύο κυρίες του «Πρωινού». Λόγω της φιλικής της σχέσης, η Φωτεινή Πετρογιάννη ήθελε να κάνει εκείνη τη συνέντευξη, κάτι που προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση της Μαρίας καθώς αυτό θα παραβίαζε τους όρους του συμβολαίου της με το κανάλι- τελικά τηρήθηκε η αρχική συμφωνία.

Εξάλλου, αν και η Μαρία Κορινθίου είχε συμφωνήσει από την αρχή να παρουσιάζει και τα θέματα που είχαν να κάνουν με το promo των άλλων εκπομπών του ΑΝΤ1, όταν φιλοξενήθηκαν στο πλατό οι «Προδότες», το θέμα ανατέθηκε στη Φωτεινή με τη Μαρία να υποχωρεί.

Και φτάνουμε στο πρωί της Παρασκευής με τη Μαρία να παθαίνει «ολική» έκρηξη μπροστά σε όλους και την αρχισυντάκτρια της εκπομπής, Χρύσα Ζορκάδη, να κατεβαίνει τρέχοντας στο πλατό για να της ζητήσει τον λόγο και τη Μαρία να της επιτίθεται λεκτικά για όσα έχει υποστεί τους τελευταίους εννέα μήνες. Μάλιστα για πρώτη φορά δεν ήταν παρούσα στην αποφώνηση της εκπομπής.

Στη συνέχεια, μιλώντας με το εμπορικό τμήμα του σταθμού, ξεκαθάρισε πως μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα κάνει μόνο τις εμπορικές παρουσιάσεις και δεν θα κάτσει ξανά δίπλα στη Λίτσα Πατέρα και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου- ούτε φυσικά στο φινάλε της εκπομπής.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας η Μαρία Κορινθίου δεν θα βρεθεί καθόλου στο πλατό αφού στη σκαλέτα δεν υπάρχει θέμα από το εμπορικό τμήμα!

Μένει τώρα να αποφασιστεί ποιος θα πάρει τη θέση της στις άλλες στήλες της εκπομπής, αν και η προφανής λύση είναι ότι θα τη διαδεχτεί η Φωτεινή Πετρογιάννη….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ