Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 χρόνων άφησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπειτα από μια δύσκολη μάχη που έδωσε. Ο μεγιστάνας των media και πρώην πρωιθπουργός της Ιταλίας νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες με λευχαιμία στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο. Η κατάσταση της υγείας του δυστυχώς επιδεινώθηκε και ο «Καβαλιέρε» δεν άντεξε τελικά.

Στο πλευρό του στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ο αδελφός του, Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Από το 2006 έως το 2016 ο «Καβαλιέρε» φορούσε βηματοδότη και το 2016 έκανε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς για αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας. Και ενώ αυτό το πρόβλημα υγείας φάνηκε ότι ξεπεράστηκε, λίγο αργότερα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα, που εντάθηκαν έπειτα και από τη νόσησή του με κορονοϊό.

Τον περασμένο Απρίλη διαγνώσθηκε με λευχαιμία και εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα η αγωνία για την υγεία του εντείνεται με τους δικούς του ανθρώπους να αναφέρουν ότι ο «Καβαλιέρε» στέκεται ακλόνητος βράχος απέναντι στη λευχαιμία. Ο ιδρυτης και πρόεδρος του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια δεν κατάφερε τελικά να βγει νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν η πλέον εμβληματική φυσιογνωμία της Ιταλίας και έενας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές. Είχε παντρευτεί δυο φορές, είχε αποκτήσει πέντε παιδιά και 10 εγγόνια και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα περνούσε με την κατά 53 χρόνια νεότερη σύντροφό του, την 33χρονη Μάρτα Φασίνα με την οποία είχε κάνει και συμβολικό γάμο.

Με την 53 χρόνια νεότερη σύντροφό του, Μάρτα Φασίνα.

Η σχέση με την 33χρονη Μάρτα Φασίνα και ο συμβολικός τους γάμος

Στο προσκεφάλι του ως την τελευταία στιγμή στάθηκε η τελευταία σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η 33χρονη πολιτικός Μάρτα Φασίνα. Το ζευγάρι ήταν μαζί για τρία περίπου χρόνια και η Μάρτα ήταν αυτή που συνόδευσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον νοσοκομείο κατά την τελευταία εισαγωγή του.

Το ζευγάρι έναν χρόνο πριν θέλησε να επισφραγίσει τη σχέση του. Παρόλο που δεν κατάφεραν να παντρευτούν αφού ο Σίλβιο είχε τη συγκατάθεση των δυο παιδιών από τον πρώτο του γάμου: του Πιερσίλβιο και της Μαρίνας, όχι όιμως και την έγκριση των τριθών παιδιών από τον δεύτερο γάμο του.

Έτσι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Μάρτα Φασίνα ντύθηκαν συμβολικά γαμπρός και νύφη και έκαναν μια δεξίωση για να γιορτάσουν τον έρωτά τους στη Villa Gernetto, την τεράστια έπαυλη του 18ου αιώνα στην πόλη Λέσμο με εξήντα καλεσμένους. Ωστόσο, αποφάσισαν τελικά να μην παντρευτούν.

Ο πρώτος γάμος με την Κάρλα νταλ’ Ολιο

Η αλήθεια είναι ότι επί 40 χρόνια, την εποχή της θεαματικής επιχειρηματικής του ανόδου, είχε υιοθετήσει το χαμηλό προφίλ του συνεπούς οικογενειάρχη. Παρά τις εκάστοτε απιστίες και τα σεξουαλικά τσιλημπουρδήματά του δεν είχε δώσει δικαιώματα για να τον μεμφθεί κανείς, υποδυόμενος τον τρυφερό πατέρα και αξιοσέβαστο σύζυγο.

Ο πρώτος γάμος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγινε το 1965., όταν εκείνος ήταν μόλις 29 χρόνων. Είχε συνδεθεί με την Κάρλα νταλ’ Ολιο, την οποία φλέρταρε σε μια στάση του τραμ κοντά στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου. Εκείνη ήταν 24 ετών. Παντρεύτηκαν το 1965, απέκτησαν δύο παιδιά και έμειναν μαζί μέχρι το 1985. Χώρισαν συναινετικά αφότου αποκαλύφθηκε η μυστική σχέση του που διατηρούσε επί πενταετία με την ηθοποιό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Βερόνικα Λάριο, κατά κόσμον Μίριαμ Ραφαέλα Μπαρτολίνι.

Ο γάμος με τη Βερόνικα Λάριο και το επεισοδιακό διαζύγιο

Με την ηθοποιό Βερόνικα Λάριο παντρεύτηκε το 1990 με κουμπάρο τον Μπετίνο Κράξι Είχαν γνωριστεί το 1980 κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Ενας υπέροχος κερατάς», στην οποία η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε. Το έργο βασιζόταν στο σενάριο του Βέλγου δραματουργού Φερνάντ Κρόμελινκ πάνω στο οποίο είχε γυριστεί η ομώνυμη σεξουαλική κωμωδία του 1964 με την Κλαούντια Καρντινάλε και τον Ούγκο Τονιάτσι. Τους ίδιους ρόλους τους ερμήνευσαν στην πραγματική ζωή η Λάριο και ο Μπερλουσκόνι.

Με τη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο.

Παντρεύτηκαν το 1990 με κουμπάρο τον Μπετίνο Κράξι, πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα πεθάνει αυτοεξόριστος στο Χαμαμέτ της Τυνησίας μετά απ΄λο κατηγορίες για διαφθορά. Το ζευγάρι χώρισε επεισοδιακά το 2009, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά. Ο δημοφιλής Μπερλουσκόνι ήδη μεσουρανεί πολιτικά και έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά του γάμου. Το διαζύγιο βέβαια του κόστισε 60 εκατ. ευρώ για διατροφή και δικαστικές διαμάχες με την πρώην σύζυγό του.

Με τη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο.

Φυσικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε πολλές ακόμη σχέσεις που δεν έφθασαν ως τα σκαλιά της εκκλησίας. Για περίπου δέκα χρόνια, ο ισχυρός άνδρας της Ιταλίας ήταν ζευγάρι με την 35χρονη ξανθιά Ναπολιτάνα Φραντσέσκα Πασκάλε. Από τη ζωή του πέρασαν όμως πολλά μοντέλα, πρώην εστεμμένες, στρίπερμ αλλά και ανήλικες ιερόδουλες, όπως είχε αποκαλυφθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που βάρυναν τον όνομα του Σίλβιο Μπερελουσκόνι.

Ακόμη, ως λάτρης του γυναικείου φύλου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε τη θέση του περιφερειακού βουλευτή της Λομβαρδίας, της πλουσιότερης και πολυπληθέστερης περιοχής της Ιταλίας, στην 26χρονη πληθωρική Νικόλ Μινέτι, που αργότερα κατηγορήθηκε για ροζ προμήθειες.

Η φωτογράφιση της Νικόλ Μινέτι για το περιοδικό Chi.

Φωτογραφίες: Abaca

Διαβάστε επίσης:

Έφυγε από τη ζωή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ