Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαγνώστηκε με λευχαιμία μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Sky News.

Ο 86χρονος νοσηλευόταν στην εντατική στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου την Τετάρτη μετά από αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή ανέφερε ότι ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός διαγνώστηκε με λευχαιμία και είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Είναι σταθερός. Είναι βράχος», είπε ο αδερφός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, αφού τον επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της προσβολής του από τον COVID-19 το 2020.

Αφού πήρε εξιτήριο από 10ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο, είπε ότι η ασθένεια ήταν «ύπουλη» και ήταν η πιο επικίνδυνη πρόκληση που είχε αντιμετωπίσει ποτέ.

Έχει βηματοδότη εδώ και χρόνια και υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς για αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας το 2016 και έχει ξεπεράσει τον καρκίνο του προστάτη.

Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2011 καθώς η Ιταλία πλησίαζε σε μια κρίση χρέους και αντιμετώπισε πολλά σκάνδαλα, κυρίως γύρω από τα διαβόητα πάρτι του «bunga bunga».

Επέστρεψε στη Γερουσία μετά από γενικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ