Ο πολυπράγμων concept maker Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας υποδέχεται το ΟΚ! στο νέο του σπίτι στο Πήλιο, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, το οποίο ανακαίνισε εξολοκλήρου μόλις σε ενάμιση μήνα, αποδεικνύοντας ότι πάντα αναζητά έναν καινούριο στόχο να τον συναρπάσει στη ζωή του.

Πώς μπορεί να συνδέεται η Σικελία με το Πήλιο και η πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας με το ανακαινισμένο πλέον αρχοντικό, που ανήκε στην οικογένεια Τζώρτζη, στο ψηλότερο κεφαλοχώρι του Βουνού των Κενταύρων; «Τον περασμένο Αύγουστο ακυρώθηκε το ταξίδι μου στη Σικελία λόγω του ηφαιστείου, οπότε αντί να μείνω Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, προτίμησα να ψάξω για το νέο πρότζεκτ που σκεφτόμουν: ένα σπίτι σε χωριό του Πηλίου» εξηγεί ο Γεώργιος Thisseas Καράμπελλας. «Είχε ήδη κλείσει ο δεκαπενταετής κύκλος της Σκύρου, όπου εκεί είχα το εξοχικό μου σπίτι, και ήθελα κάτι καινούριο να με συναρπάσει. Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στο Λονδίνο, με γοητεύει το βρετανικό στυλ. Οπότε όταν έφτασα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου η καμπάνα της εκκλησίας χτυπάει με εντελώς αγγλικό ρυθμό –είναι χαρακτηριστικό στα γραφικά χωριουδάκια της Αγγλίας η καμπάνα να χτυπά ανά ώρα όσες φορές δείχνει το ρολόι και μία φορά κάθε μισή ώρα–, αισθάνθηκα ότι το μέρος ήταν σαν σκηνικό από μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι».

Η αγγελία που είχε δει στις εφημερίδες έκανε λόγο για το γνωστό στην περιοχή αρχοντικό της οικογένειας Τζώρτζη. Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές νεοκλασικό του 1861, με μια αυλή στρωμένη με πελώριες πηλιορείτικες πλάκες, μια πανύψηλη μανόλια και ένα αιωνόβιο κυπαρίσσι να αγκαλιάζουν την ξύλινη πέργκολα. Εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο για πολλά χρόνια, ο νέος ιδιοκτήτης του βάλθηκε αμέσως να το ανακαινίσει, βάζοντας την προσωπική του αισθητική σε κάθε γωνία.

«Δεν είμαι της θάλασσας, όπως ο μέσος Έλληνας. Μου αρέσει το κρύο, η εναλλαγή των εποχών, δεν είμαι της λογικής να κάθομαι να ψήνομαι στους 40 βαθμούς. Ήταν απολύτως συνειδητή η επιλογή αυτού του σπιτιού σε αυτό το μαγικό χωριό» σημειώνει ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Γεώργιος Καράμπελλας για τη σύζυγό του: «Με εμπιστεύεται και με έχει θεό της»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ