Τη δική της συμβολή στο «Κάνε Μια ευχή Ελλάδος» Make A Wish πρόσφερε μέσα από τη συγγραφική της ιδιότητα η Μαρίνα Γιώτη. Η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων δημιούργησε εθελοντικά ένα εικονοβιβλίο που μιλάει για τον εθελοντιμό στα παιδιά. Το βιβλίο διατείθεται δωρεάν μαζί με εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους.

Λίγο μετά την online κυκλοφορία του βιβλίου «Ένα αστέρι στην καρδιά» η Μαρίνα Γιώτη μιλά στο okmag για την απόφασή της για αυτή τη δράση.

Πώς προέκυψε η ιδέα για το «ένα αστέρι στην καρδιά»;

Είμαι κοντά στο Make-a-wish/Κάνε μια ευχή Ελλάδος αρκετό καιρό, παρακολουθώ τις δράσεις τους και συμμετέχω όπου μπορώ. Με την υπέροχη Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish Ελλάδος, ψάχναμε καιρό να βρούμε κάποιον τρόπο να συνεισφέρω με την ιδιότητα μου ως συγγραφέας και εικονογράφος στις δράσεις τους. Όταν προέκυψε η ιδέα να γίνει ένα βιβλίο που να δίνεται στους εκπαιδευτικούς για να μιλήσουν για τον εθελοντισμό στα παιδιά, βρήκαμε την ευκαιρία. Σε αυτή την συνεργασία ήρθε και προστέθηκε και η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού που έκανε το βιβλίο δράση και εκπαιδευτικό υλικό για την τάξη. Έτσι οι δάσκαλοι έχουν ένα εικονοβιβλίο και έτοιμο υλικό για τα εργαστήρια δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό.

Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης;

O ίδιος ο οργανισμός και οι αξίες του. Θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι όταν προσφέρεις, τελικά ο κερδισμένος είσαι εσύ. Να διδάξουμε τον εθελοντισμό ως τρόπο ζωής.

Μέσα από αυτό το βιβλίο τα παιδιά καλούνται να μάθουν για τον εθελοντισμό είναι εύκολο ή δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα;

Τα παιδιά το καταλαβαίνουν αμέσως, γιατί είναι δοτικά από τη φύση τους. Σημασία έχει, όμως, αυτή η στάση ζωής να συνεχιστεί στην υπόλοιπη ζωή του σχολείου και ακόμη περισσότερο στο σπίτι.

Ποια είναι τα σχόλια που έχεις δεχθεί για αυτή την εθελοντική συγγραφική προσπάθεια;

Προς το παρόν συγκλονιστικά. Συγκινεί πολύ το κείμενο και μιλάει στην καρδιά μικρών και μεγάλων. Περνάει το μήνυμα χωρίς να κουνάει το δάχτυλο. Σε κάνει να νιώσεις και σε αφήνει να το ανακαλύψεις την χαρά της προσφοράς με έναν απλό συμβολισμό: όταν προσφέρεις με την καρδιά σου, αυτό που χαρίζεις δεν χάνεται, αλλά πολλαπλασιάζεται.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Συνεχίζω να διοργανώνω Book Party σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αφορμή το τελευταίο μου βιβλίο, «Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ», κάνω ομιλίες σε γονείς κα δασκάλους και έχω αρχίσει να δουλεύω την ιδέα για το επόμενο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε επίσης;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ