Ο Νίκος Ξανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών. Τον τελευταίο καιρό, αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην εντατική σε ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το «παιδί του λαού» αγαπήθηκε τόσο ως ηθοποιός όσο και ως τραγουδιστής. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός, δημοφιλής και αγαπητός τη δεκαετία του ’60. Όταν ήρθε η ώρα, αποσύρθηκε για ζήσει μακριά από τα αδιάκριτα φώτα, σε ένα κτήμα στην ανατολική Αττική, μαζί με την οικογένειά του, την αγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια. Μοιραζόταν συχνά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του με τους διαδικτυακούς του φίλους. Μάλιστα τον Δεκέμβρη που μας πέρασε τους είχε ευχαριστήσει για τις ευχές τους με ένα συγκινητικό μήνυμα αλλά και μια φωτογραφία του από την παιδική του ηλικία.

«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Μη με κοιτάτε παράξενα , εγώ είμαι, ο φίλος σας. Ογδόντα χρόνια πριν. Η γιαγιά μου, μού είχε πει να είμαι ευγενής και ν’ απαντάω στις ευχές των φίλων. Αν το επιχειρήσω θα περάσουν άλλα ογδόντα χρόνια μέχρι να τελειώσω. Όταν ζούσε η γιαγιά δεν υπήρχε το Facebook και δεν μπορούσε να φανταστεί τί γίνεται.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για τα τρυφερά σας λόγια , τα φιλικά , τα στοργικά , τα συντροφικά, τα ειλικρινή. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω χρόνια. Να είστε καλά με τους ανθρώπους σας, τις οικογένειές σας, χωρίς απώλειες στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Και εύχομαι να περάσουμε αυτόν το βάλτο, να βγούμε απέναντι, προδομένοι, αλλά τουλάχιστον ζωντανοί» είχε γράψει στην ανάρτησή του ο ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ