Με μισή ώρα καθυστέρηση μεταφέρθηκε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη. Η κοσμοσυρροή επέβαλε την αλλαγή στον προγραμματισμό. Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00.

7730169

Στην άφιξη των τριών γιων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δέχτηκε θερμή υποδοχή. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και παρόντες θα είναι και μέλη της Ιεράς συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται έξι συν έξι Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.

Από τους υψηλούς καλεσμένους μόνο οι 187 έχουν ονομαστική πρόσκληση για να μπουν στη Μητρόπολη. Η τελετή θα διαρκέσει μία ώρα ακριβώς, μέχρι τις 13:00. Έναν από τους επιτηδείους θα εκφωνήσει ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Παύλος.

Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα θα είναι στην πρώτη σειρά των καθισμάτων. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, θα βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

Στις 13:00 η πομπή θα αναχωρήσει για το Τατόι, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή. Η πομπή θα ακολουθήσει τη διαδρομή από την οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Μιχαλακοπούλου, στην Κατεχάκη, στην Περιφερειακή Υμηττού, στην Αττική Οδό, στην Αθηνών-Λαμίας και από εκεί στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το Τατόι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ