Από νωρίς την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι αφίξεις μελών των βασιλικών οικογενειών στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Τατόι, δίπλα στους τάφους των γονιών του, Παύλου και Φρειδερίκης.

Οι γιοι του Νικόλαος και Φίλιππος βρέθηκαν νωρίτερα στη Μητρόπολη Αθηνών για να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή ο πρωτότοκος γιος του Παύλος βρισκόταν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου ξεκίνησαν οι αφίξεις των εστεμμένων από το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα έγιναν γνωστές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν αύριο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και κατά τις ώρες 06:00’ έως 14:00’ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,

Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,

Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Επιπλέον, από σήμερα, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 22:00’ έως αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00’, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν.

Σημειώνεται ότι, οι πολίτες που επιθυμούν, θα μπορούν να προσέρχονται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου θα βρίσκεται η σορός του τέως Βασιλιά, από την 06:00’ ώρα έως την 11:00’ ώρα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2023, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ