Την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ παρακολούθησαν περισσότεροι από τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Την ίδια ώρα, ένα εκατομμύριο κόσμου βρήκε στους δρόμους για το «ύστατο χαίρε» συμμετέχοντας σε δεκάδες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στη χώρα.

Μετά από μια πολύωρη τελετή ολοκληρώθηκε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από το Αβαείο του Ουέστμινστερ όπου βρισκόταν η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα. Από εκεί, με τη συνοδεία της οικογένειάς της, έφτασε στο Κάστρο του Ουίνδσορ στην τελευταία της κατοικία.

Η εκπομπή Mega Live News του Νίκου Ευαγγελάτου παρέθεσε τα ποσά της κηδείας που ήταν δημοσία δαπάνη σχολιάζοντας και τον αριθμό των θεατών που παρακολούθησαν την τελετή. Το συνέκριναν με δύο ακόμα σημαντικές στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

το «ύστατο χαίρε» στην πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν παρακολουθήσει 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το επόμενο νούμερο με την υψηλότερη τηλεθέαση, σύμφωνα με την εκπομπή του, ανήκει σε ένα ευτυχές γεγονός για την οικογένεια. Πρόκειται για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ που έφτασε τους 1,9 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Πόσο κόστισε η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Το χρήματα που δαπανήθηκαν για την κηδεία αγγίζουν τα 10.280.000 ευρώ. Μιλώντας για νούμερα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των επίσημων προσκεκλημένων έφτασε τους 2.000 ενώ αξιοποιήθηκαν 10.000 αστυνομικοί.

Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει στη Βρετανία όμως ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, η στέψη του βασιλιά Κάρολου και οι αλλαγές φτάνει τα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ