Η βασίλισσα Καμίλα θέλησε να τιμήσει την εκλιπούσα πεθερά της βασίλισσα Ελισάβετ σε νέα της επίσημη εμφάνιση στο Λονδίνο. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη η σύζυγος του βασιλιά Κάρολου φόρεσε μια εντυπωσιακή τιάρα που εδώ και καιρό θεωρείται η αγαπημένη της αείμνηστης βασίλισσας.

Η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα συνόδευσε τον 74χρονο βασιλιά Κάρολο στο Mansion House στο City του Λονδίνου, όπου η μονάρχης συμμετείχε σε μια λαμπερή τελετή και δείπνησε με επιχειρηματίες.

Με ένα κειμήλιο ιστορικής σημασίας

Η βασίλισσα Καμίλα παρευρέθηκε στην εκδήλωση με φόρεμα Bruce Oldfield, ενώ φόρεσε την τιάρα των «Κοριτσιών της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας» για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το εντυπωσιακό διάδημα δόθηκε για πρώτη φορά στην πριγκίπισσα Βικτώρια Μαρία και κόρη του Φραγκίσκου, Δούκα του Τεκ με αφορμή τον γάμο της με τον Γεώργιο Ε’ το 1893.

«Η τιάρα της γιαγιάς»

Η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ αγαπούσε απίστευτα το συγκεκριμένο κόσμημα και το αποκαλούσε χαϊδευτικά «η τιάρα της γιαγιάς». Μάλιστα την έβλεπαν συχνά να το φοράει, και μάλιστα απεικονίζεται να το φοράει σε ορισμένα χαρτονομίσματα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ φόρεσε την τιάρα κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της μετά την κηδεία του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ’, λίγο καιρό αφότου ανέβηκε στο θρόνο.

H βασίλισσα Ελισάβετ με τη διαμαντένια τιάρα κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας της το 1954.

Φτιαγμένη από διαμάντια σε ασήμι και χρυσό, είχε στην κορυφή του 14 μαργαριτάρια, τα οποία όμως αντικαταστάθηκαν από 13 διαμάντια κοπής μπριγιάν.

Το 1960 η βασίλισσα Ελισάβετ με τον βραβευμένο με Όσκαρ Άγγλο ηθοποιό Sir Ρεξ Χάρισον.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Μαρία: Στην Κοπεγχάγη με την τιάρα του γάμου της – Θα τη φορέσει η κόρη της, Θεοδώρα όταν ντυθεί νύφη

Μαρί Σαντάλ: Με την τιάρα της Σοφίας της Ελλάδας στο παλάτι της Δανίας – Ποιον οίκο μόδας επέλεξε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ