Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, ο βαρύς απολογισμός αγγίζει πάνω από 1.100 νεκρούς μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονταν στο Ισραήλ όταν ξέσπασε ο πόλεμος ήταν και αρκετοί Έλληνες τουρίστες, που επέστρεψαν ασφαλείς στην Ελλάδα. Ένας από αυτούς ήταν ο Τίμος ο οποίος περπάτησε 40 λεπτά και κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Οι σειρήνες ήχησαν στις 6:45 το πρωί, πρωτόγνωρο για εμάς. Ήταν εντελώς παράλογο για εμάς όλο αυτό που συνέβαινε και τρομοκρατηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε, πού να απευθυνθούμε, ήμασταν στο έλεος του Θεού. Πέρασαν λίγο οι ώρες, οι ρουκέτες συνέχιζαν να πέφτουν , έπαιρνα τηλέφωνο την πρεσβεία, δεν μπορούσα να βρω άκρη, δεν απαντούσε κανείς. Πήρα το ρίσκο να πάρω την τσάντα μου, να αποχαιρετήσω τους φίλους μου και να ξεκινήσω προς το αεροδρόμιο.

Οι εντολές ήταν να μη βγούμε από το κατάλυμα, αλλά εγώ εφόσον έβλεπα ένοπλους, με στολές, με αμάξια δεν μπορούσα. Ήταν περίπου 20χλμ το αεροδρόμιο. Κάποια στιγμή, μετά από 35 λεπτά που περπατούσα και έκανα ωτοστόπ, με πήραν, μου ζήτησε λεφτά, είπα ότι έχω στην κάρτα, με κατέβασε κάτω και μετά με πήρε ένας άλλος άνθρωπος που με πήγε στο αεροδρόμιο και έτσι κατάφερα και έμεινα στο καταφύγιο. Θεώρησα ότι είμαι ασφαλής εκεί. Κάποια στιγμή άρχισαν οι σειρήνες, ξεκίνησε να τρέχει ο κόσμος και πήγαμε σε ένα καταφύγιο. Όλοι έκλαιγαν. Δεν υπήρχε κάποιος Έλληνας, ήμουν μόνος μου. Διανυκτέρευσα όλο το βράδυ εκεί και το πρωί που ξύπνησα, εντελώς τυχαία είδα ότι άνοιξε μια πτήση για Αθήνα που έφευγε σε 50 λεπτά. Παρακάλεσα και έτσι έγινε».

Διαβάστε επίσης: Άντριου Λάμπρου: Βρισκόταν στο Ισραήλ όταν ξέσπασε ο πόλεμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ