Λίγο πριν από την κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλο έγινε γνωστή η τελευταία του επιθυμία. Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στα 89 του χρόνια έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Ξανθόπουλου, θα γίνει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και του δημοσιογράφου Νίκου Νικόλιζα, τελευταία επιθυμία του Νίκου Ξανθόπουλου ήταν να ταφεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που έχει ο ίδιος χτίσει στο κτήμα του στην Παιανία.

Οι ίδιες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως δεδομένου ότι ο νόμος δεν το επιτρέπει καθώς χρειάζονται ειδικές άδειες από τη μητρόπολη αλλά και εξαιτίας της επιβαρυμένης υγείας της συζύγου του, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Οι σκέψεις της οικογένειας προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, ωστόσο το τι ακριβώς θα συμβεί θα γίνει γνωστό την ημέρα της κηδείας του στο Α’ Νεκροταφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ